Generali Sigorta A.Ş

Diyabetin ve obezitenin hızla artış gösterdiği ülkemizde, Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre 7 milyonun üzerinde tanı konulmuş diyabet hastası var. Bu hastalıkları önleme ve kontrol altında tutmak için en güçlü silahlardan biri düzenli spor yapmaktır. İster mükemmel bir uzun mesafe koşucusu, ister ağırlık kaldırmaya yeni başlayan bir sporcu olun, antrenman rutininizde uzmanlaşmak için doğru şekilde ısınmak önemlidir. Bugünkü antrenmanınızdan en iyi sonucu elde etmek için bu kolay, 5-10 dakikalık rutini deneyin ve ağrılı bir spor yaralanmasını önleyin.

Kaslarınızı zedelemeyin! Antrenmandan önce ısınmanın yolları

Hafif kardiyo

Ne: Birkaç dakika boyunca hafif kardiyo egzersizleriyle antrenmanınıza hızlı bir başlangıç yapın

Nasıl: Antrenman alanınıza bağlı olarak, odada birkaç defa dizlerinizi kaldırarak hafif koşu yapabilirsiniz, hareketlerinize boksör manevraları ekleyebilir ve ardından 30 saniye ip atlayarak ısınmayı tamamlayabilirsiniz.

Niye: Sizi zorlamayacak ancak dinamik hareketler, kaslarınızı ısıtmanıza, eklemlerinizi hareket ettirmenize ve vücudunuzu gevşetmenize yardımcı olacak ve yapacağınız antrenman öncesinde nabzınızın yükselmesini sağlayacak.

Ağırlık kaldırma

Ne: Ağırlık kaldırmayı mı planlıyorsunuz? Birkaç dakika kuvvet antrenmanı yapabilirsiniz.

Nasıl: Bir dizi squat, şınav ve burpee, ayrıca çalıştırmayı hedeflediğiniz bölgelere yönelik egzersizlerle (örneğin sırtınızı çalıştırmak istiyorsanız deadlift) vücudunuzu sınırlarını zorlamaya hazırlayın.

Niye: Rutinlerinizi önceden düşük ağırlık ile deneyerek, duruşunuzun doğru olmasını sağlayabilirsiniz, aynı zamanda da hedefleyeceğiniz kasları ağır yüke geçmeden önce ısıtmış olursunuz.

Gerinme

Ne: Antrenmanınızı kısa bir dinamik gerinme rutini ile tamamlayın

Nasıl: Yana dönme, kalça germe, lunge, kafa ve kollar ile daireler çizme gibi hareketler yaptıktan sonra rahatlayan vücudunuzu gerebilirsiniz.

Niye: Vücudunuz ısındıktan ve kaslarınız gevşedikten sonra, gerinme hareketleri esnekliğinizi ve hareket aralığınızı artırmanıza ve kas yaralanmalarını önlemeye yardımcı olacak. Artık antrenmana hazırsınız! Seansın sonunda da vücudunuzun farklı alanlarını hedefleyen gerinme hareketleri yaparak antrenmanı yavaş bir geçişle tamamlamayı unutmayın. Sağlıklı bir ortamda, kendimize özen göstererek yaşamak, gelecekte de sağlıklı bir hayat sürmenin en güzel yoludur. Geleceğinize yatırım yapmak ve sağlığınızı güvenceye almak için Generali Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını inceleyin.

Püf noktası: En iyi performansı elde etmek için sıvı alımı çok önemlidir! Rutininizden önce iki saat boyunca yaklaşık 300-500 ml sıvı almayı, rutininizden 20 dakika önce ise 250 ml daha sıvı almayı hedefleyin. Ayrıca, antrenman sırasında ve sonrasında düzenli olarak sıvı almak da çok önemlidir.

En Çok Okunanlar