Generali Sigorta A.Ş

Bir araba alırken, böyle bir yatırım yaparken oldukça dikkat etmek gerekiyor. Arabanın yaşından, yaşam tarzınıza kadar bütçenizden piyasanın durumuna kadar birçok faktör araba almadan önce göz önünde bulundurulmalı. Biz de siz daha iyi bir araba alım deneyimi yaşamanız için bu faktörleri sizler için toparladık:

  1. Kendinizi Tanıyın:

Araba almadan önce hayat tarzınızı iyice tartmanız gerekir. Çünkü dış görünüşünü beğendiğiniz bir aracın özellikleri size uymayabilir. Örneğin çok fazla araba yolculuğu yapıyorsanız ve doğaya düşkünseniz yüksek arabalar, korumaya öncelik tanıyorsanız sağlamlığı herkesçe bilinen arabalar, geniş bir aileye sahipseniz ise ailenizin rahatça sığabileceği araçlar listenizde olabilir.

  1. Bütçenizi Belirleyin:

Bir arabayı çok beğenmiş olabilirsiniz ama fiyatı bütçenizi oldukça zorlayacaksa “gerçekten buna ihtiyacım var mı?” diye düşünmelisiniz. Aylık araba taksitlerinin diğer zorunlu giderlerinizden feragat etmenize sebep olmayacak ölçüde olması ve sizi kaldıramayacağınızdan büyük bir yükün altına sokmaması gerekir.

  1. İkinci El Mi, Yeni Mi?

Siz yeni bir araba almak istiyor olabilirsiniz, ama bütçeniz buna elvermiyor olabilir. İkinci el araçlar belki de sizin için iyi bir seçenektir. Kendinizi zorlamadan da istediğiniz özelliklere sahip bir araç sahibi olabileceğinizi unutmadan ikinci el araba piyasasına bir göz gezdirin. Yalnız unutmamalısınız ki yeni olmayan bir araca talipseniz, mutlaka sigorta geçmişini araştırmalı ve satın almadan önce bir teknik servise götürüp kontrol ettirmelisiniz.

  1. Fiyat Araştırması:

Hayallerinizi süsleyen arabayı ilk gittiğiniz yerde bulmuş olabilirsiniz ama satın almamak için kendinizi tutmalısınız. Satıcıların sözlerine kapılmadan, farklı yerlerdeki fiyatlarını kıyaslayarak en uygununa ulaşmaya çalışın.

  1. Zamanlama Önemlidir:

Alacağınız arabada karar kıldıysanız, satış temsilcilerinin aylık hedefleri olduğunu hatırlamalısınız. Ay sonunda yeterince satışa ulaşamamış olanlar istediğiniz aracın fiyatında indirim sağlamaya daha yatkın olurlar.

  1. Test Sürüşü:

Bir araç her özelliğiyle gönlünüzü çalmış olabilir. Ama kullanmadan en önemli özelliklerini tabii ki farkedemezsiniz. Bu yüzden test sürüşü yapmak araba satın almadan önce mutlaka yapılması gerekenlerden.

  1. Keyif Alın:

Son olarak da bütün bu işlemlerden keyif almaya bakın deriz. Kendinizi strese sokarak ve zorlayarak aldığınız bir araç, her ödeme ya da muayene gününde moralinizi bozacaktır. Kendiniz için aldığınız arabanızla yaptığınız her yolculuğunuzun keyfini çıkarmaya bakın.

En Çok Okunanlar