Generali Sigorta A.Ş

Hepimiz günlük hayatımızda araçlarla haşır neşir oluyor, trafiğe maruz kalıyor ya da gözümüz gibi baktığımız arabamızla bir yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Arabalar, birçoğumuz için hayatımızın ayrılmaz bir parçası, belki de bir zorunluluk. Peki araba ve sürücüler hakkındaki bu ilginç bilgileri biliyor muydunuz?

Arabaların Gidiş Yönü ile İlgili İlk Kural 1752 Senesinde Koyulmuştur

Arabaların gidiş yönünün belirlenmesi hakkındaki ilk kural 1752 yılında Rusya İmparatoriçesi Elizabeth tarafından konulmuştur. Buna göre Rusya’daki tüm şehirlerde trafiğin sağdan akması sağlanmıştır. Uygulamanın Avrupa’ya ulaşması Napolyon tarafından gerçekleştirilirken, daha önce trafik akışı hangi araç daha seçkin ve soylu ise onun öncelikli olmasıyla belirlenmiştir.

Kötü Sürücülük Genetik Olabilir

Kaliforniya Ünversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre kötü sürücülüğün kalıtsal olabileceği sonucu bulunmuştur. Yapılan araştırmada, hafızaya bağlı olarak protein üreten özel bir gene sahip olan sürücülerle genin etkin olmadığı sürücülere iki farklı sürüş testi uygulanmıştır. Testlerin sonucuna bağlı olarak bu gene sahip olanların %20 oranında daha kötü sonuçlar aldığı görülmüştür.

Dünyadan Aya Ulaşmak Çok Uzun Zaman Alıyor!

Dünyadan yaklaşık olarak 384,403 km uzaklıkta olan aya ulaşmak için bir sürücünün 157 gün boyunca hiç durmadan 97 km’lik bir hızla araba kullanması gerekmektedir.

Araba Oyunları Gerçek Hayatta Etkili Olabiliyor

Darthmouth Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırma ile çocukken kötü bir şekilde araba kullanmayı normal olarak gösteren video oyunları oynayanların polis tarafından durdurulma oranının iki kat daha fazla olduğu görülmüştür. Araştırma için ülkemizde de oldukça popüler olan Grand Theft Auto adlı video oyunu baz alınmıştır.

Hava Yastıkları Çok Hızlı!

Bir hava yastığının kaza anında şişme süresi yalnızca 40 milisaniyedir.

Kırmızı Işıkta Haftalar Geçiyor!

Ortalama bir insan hayatının 2 haftasını kırmızı ışıkta bekleyerek harcıyor.

Daha Az Yakıt Harcamak İçin Yavaş Gidin

Saatte 129 km hızla giden bir araç 112 km hızla giden araçtan %11 daha fazla yakıt tüketmektedir. Buna rağmen 80 km’lik bir yolculukta sizin sadece 5,5 dakika erken gitmenizi sağlar.

Buzlanmış Alanda Geri Geri Gitmeyin!

Buzlanmış bir alanın üzerinde geri geri gitmektense düz gitmek, buzdan daha kolay kurtulmanıza sebep olur. Arabanızı geriye doğru sürmek yalnızca daha fazla saplanmanıza ya da yerinizde saymanıza sebep olacaktır.

170,000 Euro’luk Trafik Cezası

Dünyanın en yüksek rakamlı trafik cezası 2003 yılında Finlandiya’da kesilmiştir. Et üreticisi olan büyük bir şirketin varisi olan Jussi Salonoja, 40 km’lik hızla gitmesi gereken yolda 80 km’lik hızla gittiği için 170,000 avroluk bir cezayla karşılaşmıştır. Bunun sebebi ise Finlandiya kanunlarına göre geliriniz ne kadar artarsa kesilen cezaların da o derece yükselmesidir.

En Çok Okunanlar