Generali Sigorta A.Ş

 

1. Araba Yıkamayı Standart Haline Getirin

Arabanızı düzenli bir şekilde ya kendiniz yıkayın ya da bir oto yıkamacıya götürün. Bu eyleminizi düzenli hale getirmek için oto yıkamacıya gidiyorsanız önceden uzun süreli randevu alabilir, kendiniz yıkıyorsanız önceden gelecek için bir takvim oluşturabilirsiniz

2. Aracınızdan Her İndiğinizde Gereksiz Birkaç Bir Şey Alın

Arabadan her indiğinizde arabadaki çöplerden birkaç bir şey almak aracınızı düzenli olarak temiz tutacaktır. Bunun rahatlığını diğer sefer arabaya bindiğinizde anlayacaksınız.

3. Aracınızda Çöp Poşeti Bulundurun

Arabanızda küçük bir çöp poşeti veya kutusu bulundurmak çöplerinizin sağa sola dağılmasına engel olacaktır. Bu alışkanlıkla çöplerinizden hızlıca kurtulmuş olacaksınız.

4. Aracınızı Kapalı Bir Yere Park Etmeye Çalışın

Her zaman böyle bir garajınız veya kapalı otoparkınız olmayabilir fakat olduğu durumlarda bunu yapmanız arabanızın çok daha geç tozlanmasına sebep olacaktır. Böylelikle aracınız daha temiz duracak ve daha az sıklıkla aracınızı temizlemeniz gerekecektir.

5. Ani Kirlenmelerde Hızlı Aksiyon Alın

Arabanıza bir şey döküldüğünde ya da içtiğiniz bir içeceği elinizden düşürüp sağı solu berbat ettiğinizde kirlenen noktaları hızlıca temizlemeniz arabanızı daha temiz tutmanızı sağlayacaktır. Böylelikle temizlemeyi sonraya bırakma durumundaki zorlukları yaşamamış olur, arabanızı her zaman temiz tutmuş olursunuz.

6. Arabaya Binerken Ayakkabılarınızı Silkeleyin

Özellikle karlı ve yağmurlu havalarda ayakkabılarınıza kar veya çamur bulaşabilir. Ayakkabılarınızı silkelemeden araca binmeniz aracınızı oldukça kirletecektir. Bu yüzden ayakkabılarınızı sert bir yere vurup üzerindekileri temizlemeniz aracınızı temiz tutmanıza yardımcı olacaktır.

7. Arabanızda Bir Şey Yiyip İçmeyin

Arabada bir şey yiyip içmeyen neredeyse kimse yoktur. Bununla birlikte içtiğini ve yediğini döken de oldukça azdır. Bu yüzden arabada zorunlu olmadıkça bir şeyler yiyip içmek arabanızın kirlenme riskini oldukça artırır.

8. Arabadayken Sigara Kullanmayın

Arabada sigara içmek hem arabanızda kalıcı kötü bir koku bırakacaktır hem de arabanızın tavanlarının kirlenmesine ve de küllerin dökülüp arabanızı kirletmeye sebep olacaktır. Bu yüzden arabada sigara içmemek arabanızı temiz tutacak diğer aksiyonlardan birisidir.

En Çok Okunanlar