Generali Sigorta A.Ş

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

Hava almasını kolaylaştırın: Neredeyse her sürücü bilir ki araç yağını ve yağ filtresini değiştirmek önemli bir alışkanlıktır. Yalnızca yağın değil diğer akışkanların da yenilenmesi ve tüm filtrelerin düzenli bakımı, aracınızın performansını artıran ve hayatını uzatan etkenlerdir. Örneğin hava değişim filtresinin tıkanması; motorun düzgün çalışmamasına sebep olarak uzun dönemde zarara sebep olur.

Serin tutun: Aracınızın soğutma sistemi motorunuzun düzgün çalışmasını sağlar ve sizi pahalı araç tamirlerine karşı korur.

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

Hava basıncını kontrol edin: Lastiklerin doğru hava basıncına sahip olması çoğu sürücünün dikkat ettiği bir durum değildir. Ama doğru hava basıncına sahip olmayan lastikler, lastik yıpranmalarına ve fazla yakıt harcanmasına sebep olurken, aynı zamanda güvenlik açısından da risk oluşturur.

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

Göstergelere dikkat edin: Yağ basıncınız ya da soğutma sisteminizde bir problem varsa aracınızın göstergeleri mutlaka sizi uyaracaktır, tabii eğer dikkat ederseniz. Arabanızın ön panelinde bulunan gösterge ışıklarına dikkat etmek birçok sorundan kısa sürede kurtulmanızı sağlayabilir.

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

Düzenli olarak bakım yaptırın: Düzenli kontrol ve bakımla yeni kalmayacak araç yoktur. Güvendiğiniz bir teknik servis bulun ve aracınızı hep ona götürün ki, her zaman aracınızı tanıyan ve en son nasıl bir bakım uygulandığını bilen ellerde olsun. Böylece yenileme gerektirmeyen parçaların tekrardan değiştirilmesi söz konusu olmayacak ve aynı zamanda ekonomik olarak da tasarruf etmiş olacaksınız.

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

Daha yakından bakın: Aracınızı incelemek için vakit ayırın. Arada bir aracınızın etrafında beş dakikalık bir tur atarak kontrolünü sağlayın. Farları, ön kaputu ve lastikleri düzenli olarak kontrol etmeniz sizi doğabilecek sorunlardan koruyacaktır.

Akıllıca kullanın: Aracınızı kullanma şekliniz arabanızın ömrüne ve yakıt harcamanıza direkt olarak etki eder. Çok ani şekilde kullanılan gaz ve fren pedalları, hem pedalların kendilerine hem de motora zarar verir.  

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

Temiz tutun: Aracınızın düzenli olarak yıkanması ve cilalanması da yeni kalması için önemli bir adım. Belirli aralıklarla yapılan iç ve dış temizlik sayesinde aracınızın her zaman yeni gibi görünmesini ve kokmasını sağlayabilirsiniz.

Koruyun: Aracınızı garaj gibi üzeri kapalı yerlere park etmeniz ya da bir koruyucu ile kaplamanız kuş pislemeleri, ağaç döküntüleri ve güneşe karşı koruma sağlayarak aracınızın dış yüzeyinin aşınmasını önler.

Ücretsiz Araç Bakımı Yaptırmayı Unutmayın:  

Arabanızı Yeni Tutmanın Yolları

En Çok Okunanlar