Generali Sigorta A.Ş

Çizikleri Gidermek

Kötü sürprizleri kimse sevmez, örneğin araçta oluşan çizikleri! Yorucu bir günün ardından trafikle baş edip, sonunda aracınızı park edeceğiniz konuma geldiniz. Üstelik şans da sizden yanaydı ve evinize çok yakın bir park yeri buldunuz. Artık sizden keyfilisi yok, gönül rahatlığıyla park edip, anahtarı cebinize atıp, yolunuza devam edebilirsiniz... Şanslı bir günün ertesinde; özenle park ettiğiniz aracınızın yanına geldiniz ve bir de ne göresiniz: Gözünüz gibi baktığınız aracınızın üzerinde çizikler oluşmuş! Belki dikkatsiz bir sürücü belki de mahallenin yaramaz çocuklarının neden olduğu hatta kimbilir park ederken yeterince dikkatli davranmadığınız için meydana gelen bu talihsizlik canınızı hemen sıkmasın. ‘Eyvah, arabada çizik’ var diye veryansın etmeden önce, araçtaki çizikleri gidermenin yolları konusunda ipuçları vereceğimizi azıya bir göz atın ve bu pratik bilgileri aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Kasko Fiyatını Öğren

Araçtaki çizikleri gidermenin pratik yolları

Çiziğin derinliğini belirleyin

Araç boyaları genel olarak 4 farklı katmandan oluşur. Çiziğin hangi katmana ulaştığı onu temizleyip, temizleyemeyeceğimiz konusunda en önemli bilgidir. Bunu anlamak için tırnağınızı çiziğin üzerinden dik bir açıyla geçirin. Eğer tırnağınız takılmıyor ise bu çiziği kendiniz temizleyebilirsiniz. Eğer tırnağınız takılıyorsa; ya bir otomobil servisine gitmeniz gerekecek ya da otomobiliniz ile aynı renk boya alıp biraz profesyonelleşmeniz...

Otomobilinizi yıkayın

Pis bir otomobilde çizikleri temizlemek isterken daha fazla çiziğe sebep olabilirsiniz. O yüzden otomobilinizi yıkayıp düzgün bir şekilde kurulayın. Daha sonra çizik olan bölgeyi suyla ıslatın.

Derinliğe göre zımpara kullanın veya doğrudan cilaya geçin

Eğer çizik derinliği çok hafif ve yüzeydeyse doğrudan iyi bir pasta cila ile çiziği yok edebilirsiniz. Ama eğer çizik orta ise 2000p; ağır ise önce 1500p daha sonra 2000p zımpara ile çizik yüzeyini zımparalamanız gerekiyor. Zımparala işlemi çizik ile etrafındaki boyanın derinliğini belli bir düzeyde eşitlemek için yapılıyor.

Cila

Pasta cilayı çizik olan alana yaydıktan sonra cila makinesini en düşük ayarında çalıştırıp 15 saniye kadar cilayı yayın. Daha sonra yüksek hıza getirip yavaşça ileri-geri ve sağ-sola hareket yaparak cilalayın. 1 dakikalık aralıklarla yüzeyi kontrol edin. Genelde 5 dakika içinde çizikten kurtulacaksınızdır. Eğer yüzey çok ısınırsa su ile soğutmanız gerekebilir. Keşke aracınızla ilgili olarak yaşadığınız her sorun biraz su, biraz bakımla kolayca çözülebilse! Ne yazık ki ne kadar dikkatli ve özenli olursanız olun, tek başınıza başa çıkamayacağınız sorunlar yaşayabilirsiniz. Generali Kasko ürünleri bu tür sorunlarda yanınızda olmak için var. Size en uygun araç kasko fiyatlarını detaylıca inceleyip, bu sorunlara karşı önleminizi önceden alın!

En Çok Okunanlar