Generali Sigorta A.Ş

Bebekleri ile seyahat eden bazı ebeveynler diğer yolculara özür mahiyetinde ikramlarda bulunuyor. Bu bile küçük çocuklarla uçağa binmenin ne kadar stresli (ve pahalı) olduğunu gösterebilir. Peki ya Noel Baba gibi hediye dağıtmak zorunda kalmadan hem çocuklarınızın hem de diğer yolcuların keyfi yerinde olsaydı? Aslında bunu yapmak düşündüğünüzden kolay. 

Öncelikle, hazırlıklı olun. Uçuştan önce bir akıllı cihaza çocuğunuzun yaşına uygun oyunlar veya uygulamalar indirerek zemin hazırlayın. Ayrıca bir çantaya yastık, battaniye ve oyuncaklar koyun. Çok parçalı oyuncaklarla veya boyama kitaplarıyla uğraşmayın, küçük parçaların veya kalemlerin koltuğunuzun altına düşmesi can sıkıcı olacaktır. Hikaye kitapları, parmak kuklalar ve manyetik oyuncaklar sanıyoruz ki yeterli olacaktır.  

İkinci olarak, şeker krizine giren çocuğunuzun kapalı bir alanda bağırmaya başlamasını önlemek için yanınıza meyve ve tam tahıl bisküviler gibi sağlıklı atıştırmalıklar alın. Ayrıca havayolu şirketleri bebek maması servisi de yapıyor, sadece önceden haber vermeniz yeterli. Bebeğinizin mamasını kendiniz yapıyorsanız mamaları önceden hazırlayın ve dağınıklığı azaltmak ve boş kaplardan sızıntıyı önlemek için buzdolabı poşeti alın. Unutmayın, havacılık kuralları gereği mamaları sadece 100 ml’yi aşmayan kaplarda taşıyabilirsiniz.

Giysileri atıştırma saatinden sonra mümkün olduğu kadar temiz tutmak için ıslak mendil veya el temizleyici almayı da unutmayın. Olası yemek kazalarına karşı ekstra bir tişört alın. Tek kullanımlık mama önlükleri de diğer eşyalarınızın mümkün olduğunca temiz kalmasını sağlayabilir. El çantanızın akla gelebilecek her şeyi içermesine gerek yok ancak birçok eşya taşımaya hazır olun.

Çantanızı hazırladıktan sonra, uçuş zamanı! Yutkunma hareketi hava basıncına faydalı olduğu için kalkış veya iniş sırasında bebeğinizi emzirin veya biberonla besleyin. Emzirme çağından büyük çocuklara ise içecek veya çiğneyecek bir şey vererek sakin kalmalarını sağlayabilirsiniz. 

Küçük bebekler için ilk hedefiniz, onları uçuş sırasında mümkün olduğu kadar uyutmaktır. Havayoluna puset temin edip etmediğini sorun; hem üstünüzdeki baskı azalacaktır hem de bebeğiniz daha rahat edecektir. Diğer yandan, bir yolcu sadece bir bebeğe refakat edebilir ve ek bir koltuk satın almadığınız sürece 3 yaşından küçük bebeğinizi özel bebek kemeri ile kucağınızda taşımanız gerekir. Bu yüzden bilet alırken bu durumu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bebeğiniz huzursuz ise uçuş güvenliği açısından mümkün olduğunda koridorda dolaşabilirsiniz. Bu bebeğinizi sakinleştirecektir; ayrıca emin olun diğer yolcular da bebeğinize sevgi göstermek isteyecektir.  

Son olarak, bebeğinizin mutlu kalması için gerekirse şarkı söyleyin, gerekirse onunla oyunlar oynayın. Diğer yolcuların daha anlayışlı olması için bebeğinizin adını, yaşını ve “uslu olmaya çalıştığını” söyleyen sempatik bir yaka kartı da takabilirsiniz. Bu püf noktalarını uygularsanız hem havada yaşayabileceğiniz stresi azaltabilir hem de siz dahil tüm yolcular huzurlu bir yolculuk yapmasınızı sağlayabilirsiniz.  

 

 

En Çok Okunanlar