Generali Sigorta A.Ş

1. Planınızı İyi Yapın

Bir seyahatte en önemli noktalardan birisi önceden yapılan detaylı ve mantıklı planlardır. Yetişkinler olarak dahi plansız yapılan gezilerde oldukça zorluk çekilirken çocuklarla yapılan plansız gezilerin hızlıca bir kabusa dönüşebileceği yüksek ihtimal. Bu sebeple geziden önce nerede kalınacağından tutun nerelerde mola verileceğine, ortak zevklerinizi tartışmaktan tutun neler yenebileceğine kadar bir fikriniz olsun. Örneğin; başka bir aileyle birlikte bir tatile çıkılıyordur ve onların da sizin çocuğunuzun yaşlarında bir çocuğu vardır. Onlarla birlikte, ortak ihtiyaçları konuşup hem giderlerinizi hem de bavulunuzu hafifletebilirsiniz.

2. Acele Etmeyin

Kısa zamanda çok fazla yer görme isteğimiz çocuklarla yapılan gezilerde bizi oldukça zorlayabilir. Bu noktada daha gerçekçi davranıp sizin ve çocuklarınızın yetişebileceği kadar gezi planları yapmanızda oldukça fayda var. Eğer araba ile yolculuk yapıyorsanız çocuğunuzun ihtiyaçlarını gözden kaçırmayın. Çocuğunuzun altını değiştirmekten tutun kısa bir öğle uykusuna kadar her bir faktörün sizi yavaşlatacağını unutmayın. Bu yüzden iyisi mi siz bazı şeyleri ağırdan alın, huzursuz olmayın.

3. Seyahat Süreniz Esnek Olsun

Tatil sezonları hem otellerin hem de ulaşım bilet bedellerinin pahalı olduğu dönemlerdir. Bu yüzden tatil dönemlerinin dışında bir gezi planlamanız sizi, yüzlerce lira kara geçirebilir. Ayrıca çoğu rezervasyon hizmeti veren internet siteleri önceden yapılan rezervasyonlara oldukça uygun fiyatlar sunabiliyor. Esnek bir tatil planı ile kendiniz için tatildeki harcamalarınızı artırabilir, otel ve ulaşıma yaptığınız ödemeleri düşürebilirsiniz.

4. Bavulunuzu Akıllıca Hazırlayın

Bavulumda şu da olsun, bu da olsun derken tek başınıza taşıyamayacağınız bir bavul meydana çıkarabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle elzem olan eşyalara önem gösterin. Unutmayın ki acil durumlarda çoğu zaman gittiğiniz lokasyonda alışveriş yapma imkanınız büyük ihtimalle olacak. Bu yüzden tüm gardıropunuzu bavullarınıza doldurmanın fazla da bir anlamı yok. Bunun yanında, bavulunuzu hazırlarken çocuklarınıza danışın. Bu sayede seyahatiniz sırasında çocuklarınızdan gelebilecek şikayetleri azaltmış olursunuz. Ayrıca ilk olarak kullanacağınız eşyalarınızın bavulunuzun en üstünde, kolay ulaşılabilen bir yerde yer almasına özen gösterin. Bu sayede çocuğunuzun en sevdiği battaniyesine, pijamasına ulaşmak için tüm çantanızı dağıtmamış olursunuz. 

Çocuklarla Kolay Bir Seyahatin 10 Yolu

5. Farklı Hava Durumlarına Hazırlıklı Olun

Seyahate çıkmadan önce ne kadar araştırırsanız araştırın gideceğiniz lokasyondaki veya arabayla giderken geçtiğiniz bölgelerdeki hava durumlarına fazla aşina olamayabilirsiniz. 25°'deki bir şehirden 20°'ye gideceğinizi zannedersiniz ama hava bir anda bozabilir ve incecik kıyafetlerinizle üşüyebilir ve de üşütebilirsiniz. Çocuklarınızın bu hava değişikliklerine karşı daha hassas olduğunu düşündüğümüzde daha dikkatli olunması gerektiği gerçeği ortaya çıkar. Siz, iyisi mi her ihtimale karşı yanınızda bir kaç yedek götürün.

6. Rezervasyonunuzu İyi Planlayın

Çocuklarla seyahate giderken kalınacak yerden tutun kiralayacağınız arabaya kadar her bir faktörü iyi değerlendirmeniz gereklidir. Örneğin, bir otel odasında konaklayacaksanız odanın içinde çocuklarınıza uygun malzemelerin olup olmadığını veya otelde çocuklarınızı eğlendirebilecek tesislerin olup olmadığı oldukça önemlidir. Belki de sizin için en uygunu bir ev kiralamaktır. Böyle bir aksiyon, hareket alanınızı artıracak, size çocuklarla daha kolay bir konaklama deneyimi yaşatacaktır. Bunun yanında uçakla seyahat edecekseniz hava yolu firmasının çocuklar için ne kadar uygun olduğu, otobüs veya tren ile seyahat edecekseniz firmaların yolculuğunuzu daha rahat hale getirecek neler sunduğunu görmeniz gerekir.

7. Bütçenizi İyi Planlayın

Bütçenizi planlamadan çıkacağınız bir tatil, ay sonunda size dolgun bir kredi kartı ekstrası veya suyunu çekmiş bir cüzdan olarak geri dönebilir. Özellikle çocuklarla ilk defa seyahata çıkanlar bu noktaya oldukça dikkat etmelidir. Onlarla seyahat etmek yalnız seyahat etmekten çok daha pahalıya patlayabilir. Bu yüzden bütçe kontrolünüzü çok iyi yapmanız seyahatinizin daha huzurlu geçmesini sağlayacaktır.

8. İlaç ve Hijyenik Malzemeleri Unutmayın

Yabancı bir ülkeye gidiyorsanız o ülkenin şartlarına çok hakim olamayabilirsiniz. İlaç almak için reçeteye gereksinim duyabileceğiniz gibi çocuğunuzun ihtiyacı olan ilacı bulamamanız da olası. Bu sebeple acil durumlarda ihtiyacınız olabilecek gerekli medikalleri almak sizi sıkıntılı durumlardan alıkoyacaktır. Çocuk şampuanı gibi her zaman bulamayacağınız ama ihtiyacınız olan malzemeler de çantanızda yer bulması gereken eşyalardan. Şampuana ek olarak bebek bezi, ıslak mendil, mama da yanınızda götürmeniz gerekenlerden olabilir. 

Çocuklarla Kolay Bir Seyahatin 10 Yolu

9. Beklenmeyen Gelişmelere Karşı Hazırlıklı Olun

Umulmadık baş, taş yararmış atasözümüzden yola çıkarak size bu uyarıyı yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle yurt dışına çıkacak yolcuların ziyaret ettikleri ülkelerin kültürlerini, şehirlerin dinamiklerini bilmemelerinden kaynaklanabilecek sorunlarla karşı karşıya kalabilecekleri gerçeği gün gibi ortada. Bu yüzden tatilinizin kusursuz geçeceğini düşünüyorsanız bu düşüncenizi aklınızdan çıkararak en azından beklentileri düşürmüş olursunuz. Alınacak diğer bazı tedbirler ise gideceğiniz ülkede Türk Konsolosluğu mevcutsa onun bilgilerini bir yere kaydetmek, kendinize seyahat sigortası yaptırmak ve gidilecek ülkenin polis, acil çağrı gibi numaralarını öğrenmek olacaktır. Seyahatiniz araba ile yurt içinde gerçekleşecekse yola çıkmadan trafik sigortanızı ve kaskonuzu yaptırmış olmanız olası olumsuzluklara karşı sizi koruyacaktır.

10. Çocuklarınıza Seyahatinizin Önemli Bir Parçası Olduklarını Hissettirin

Alınacak kararlara çocuklarınızı dahil ettiğiniz zaman önemli biri olduklarını hissedeceklerdir. Bu da hem öz güvenlerinin artmasını sağlayacak hem de sorumluluk sahibi olmayı sizden öğrenmiş olacaklar. Çocuklarınızın gelişiminde, tecrübe ettiği bu tarz ufak detaylar ileride onların hayatında olumlu ya da olumsuz büyük etkilere sahip olabilir. Bu noktayı gözden kaçırmamanız hem seyahatinizin güzel geçmesini sağlar hem de çocuklarınızın geleceğine yatırım anlamına gelebilir.

BONUS: Anın Tadını Çıkarın

Her şeyden önce, ne kadar sorunla karşılaşsanız da içinde bulunduğunuz anın tadını çıkarmaya bakın. Seyahatinizi çok olumsuz düşüncelerle bitirseniz de, çok keyif alarak bitirseniz de o seyahat bir şekilde sona erecek ve günün sonunda kendinizi fotoğraflara bakarken bulacaksınız. En azından onlara bakarken "ne kadar da güzeldi." demiş olmaya bakın.

En Çok Okunanlar