Generali Sigorta A.Ş

Uzun otomobil yolculukları sürekli aynı ortamda olmaktan dolayı sıkılmaya yol açarak çocukların huzursuz olmasını, ebeveynlerin ise yorulmasını sağlayabilir. Çocukları eğlendirmek için birkaç film indirmek kolaydır ancak daha yeni bir çözüm arıyorsanız, işte çocukları oyalamak için bazı eğlenceli fikirler.

Onlara bir sanal hayvan verin

Çocuklarınız evde bir kedi veya köpek beslemek istiyorsa, onları sanal bir hayvan ile sakinleştirin! Çocukların bir telefon veya tablet ile dijital hayvanları büyütebileceği, besleyebileceği, eğitebileceği ve onlarla oynayabileceği uygulamalara göz gezdirin. Sanal hayvanlar hem otomobilde çocukları meşgul edecek gerçek bir evcil hayvan kadar özen ve ilgiye ihtiyaç duyar, hem de önemli bir sorumluluk dersi verebilir.

Çocuklarınızın sanatsal yönüne hitap edin

Çocuklar için boyama kitabı uygulaması çeşitli kategorilerde çok sayıda hayvan arasından seçim yapma imkanı sunar. Çocuklarınıza bir yandan boyayarak eğlenirken, diğer bir yandan ise farklı hayvanları öğrenebilme imkanı verir! TRT Piksel Boyama ile çocuklarınız en sevdikleri çizgi film karakterlerini boyayarak eğlenebilir, üstelik eğlenceye siz de dahil olabilirsiniz.

Eğitimle eğlenceyi birbirine karıştırın

Oynayarak öğrenmeyi sağlayan birçok uygulama mevcuttur. Dil öğrenimi için Lingokids’e göz gezdirin, matematik, okuma ve yeni başlayanlar için fen öğrenimi için ise ABCMouse uygulamasını deneyebilirsiniz.

Çevreniz hakkında bilgi edinin

Trip Advisor uygulaması ile bulunduğunuz yerle ilgili püf noktalarını, nerelere gitmeniz gerektiğini öğrenebilir, çevrenizdekiler hakkında çocuklarınıza bilgi verebilir ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Çocuklarınız yeni yerler öğrenmenin heyecanını yaşayacak, siz de onlarla birlikte çevrenizi tanıyacaksınız!

Geleneksel yöntemleri kullanın

Son olarak, otomobil yolculuklarını çocuklarınız ekranlardan uzaklaştırma ve kart oyunları, sesli kitaplar veya eskiden olduğu gibi hep birlikte şarkı söyleme gibi geleneksel eğlence biçimlerine yönlendirme fırsatı olarak kullanabilirsiniz. En az iki saatte bir biraz hareket etmek ve tuvalet için mola verirseniz bu şekilde arabaya tıkılıp kalmış hissetmelerini önleyebilirsiniz.

Bu, otomobilde talihsiz bir kaza yaşama olasılığını düşürmenin yanı sıra çocuğunuzun etrafta koşturarak biriken enerjisinin hepsini olmasa bile birazını kullanmasını sağlar. Yola Generali’nin desteğiyle çıkmanın yollarını keşfedin.

En Çok Okunanlar