Generali Sigorta A.Ş

Tehlikeli Yollar

Şehir hayatında, ara yollarda da otobanlarda da güvenli bir yolculuk için trafik kurallarına uymanın önemini asla unutmamalı. Ne var ki aşağıda örneklerini göreceğiniz İtalya'dan Yeni Zelanda'ya dünyanın en tehlikeli yolları söz konusu olduğunda, iş bir hayli değişiyor! Bu yollar bildiğimiz trafik kurallarına uyarak seyahat etmek bir kenara; orada bulunmanın bile birçoğumuz için korkutucu olacağı yollar. Keskin virajlar, zorlu doğal koşulları, tekinsizliklerinin fotoğraflarına bakmak bile insanın içinin ürpermesi için yeterli.

Dünyanın En Tehlikeli Yolları Listesinden 5 Örnek

Tayvan'dan Pakistan'a, Amerika'dan Çin ve Rusya'ya kadar uzanan Dünyanın En Tehlikeli Yolları listeleri arasında yer rotalardan, manzarası ile nefes kesen ancak bir o kadar da korkutucu olanları derledik. Gelin, bize sunulan en uygun araç kasko değerini sorgulayarak; kendimizi ve aracımızı trafikte oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı kasko sigortası ile güvence altına alalım ve bu tehlikeli yollara da uzaktan bakmakla yetinelim!

İtalya Stelvio Geçit Yolu

Doğu Alp'lerinin yüksek noktalarından kıvrılan ve bölgedeki en yüksekteki yol olan, bu yol hem dünyanın en tehlikeli yolları arasında gösteriliyor hem de manzarası itibarıyla göz alıcı kabul ediliyor. İlk olarak 1800'li yıllarda Avusturya İmparatorluğu döneminde açılan yol, ünlü otomobil programı Top Gear tarafından 'en iyi sürüş deneyimini sağlayan yol olarak seçilmiş.

Tibet Sichuan Karayolu

2500 km'ye yakın uzunluğu ile bu yol, sürekli meydana gelen toprak kaymaları ile meşhur ve oldukça tehlikeli. Ayrıca dünyada en çok ölümlü kazanın da meydana geldiği yol olarak biliniyor. Yol ayrıca Dadu, Jinsha ve Lantsang isimli 3 nehrin yanından geçiyor ve hayranlık veren bir manzara sunuyor.

 Yeni Zelanda Skippers Kanyon Yolu

Bu dar ve tehlikelerle dolu yoldan her sürücü geçemiyor. Sadece sürüş güvenliği ya da becerisi sebebiyle değil; bu yolu kullanmak için özel bir izne sahip olmak gerekiyor! Geçmişinin 1800'li yıllara kadar uzandığı söylenen yolun tamamlanması 22 yıl sürmüş. Vahşi bir ortamda kendi başına sonsuza uzanıyor gibi görünen bu yolda olmak için, sahiden de iyi bir nedeni olmalı insanın.

Hindistan Zoji Geçit Yolu

Kaşmir ve Ladakh Dağları arasındaki yol, Batı Himalayalar'ın en tehlikeli yollarından biri... Ne var ki bölge halkını, dünyanın geri kalanına bağlıyor olması sebebiyle de hayli önemli bir yol. Özellikle ağır kış şartlarında kullanmanın büyük tehlike yarattığı yol Himalayalar'ın nefes kesen manzarasına sahip ama alabildiğine de korkutucu bir rotaya sahip.

Bolivya Kuzey Yungas Yolu

Bu yolun bilinen diğer isminin 'Ölüm Yolu' olması, ne kadar tehlikeli ve korkutucu olabileceğine dair net bir fikir veriyor insana. Yaklaşık 69 km uzunluğundaki yolda, yılda yüzlerce can kaybı yaşanıyor. 2006 yılında biten yaklaşık 20 yıl süren çalışmadan sonra, bu yola alternatif daha güvenli bir yol yapılmış. 

Yurtdışına seyahat mi edeceksiniz?

Vize alabilmeniz için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Generali Sigorta'nın Seyahat Sağlık Sigortası sayfasını ziyaret edebilir ve online olarak seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.

En Çok Okunanlar