Generali Sigorta A.Ş

Seyahat yapmak, pandeminin başlangıcından beri birçok kişi için endişe uyandırıcı bir fikir halini aldı. Sınırların kapanması, uçuş iptalleri, vize sorunları ve Covid-19 nedeniyle kapanan tatil yerleri hem plan yapmayı hem de bu planları hayata geçirmeyi zorlaştırdı. 

Yaşama, çalışma ve seyahat etme biçimimiz değişirken bu yazımızda bir sonraki tatiliniz için size ilham verecek en yeni seyahat trendlerinin bazılarını ele alıyoruz. Bu trendler hakkında daha fazla ayrıntı için sayfayı kaydırın. 

 

HER ZAMAN 'OFİS DIŞINDA' 

Birçok kişi için uzaktan veya esnek çalışma iş haftasının en azından bir bölümünde varlığını sürdürecek. Tatili işinize entegre ederek bu yeni özgürlüğünüzden faydalanın. Dünyanın neresini tercih ederseniz edin, sadece dizüstü bilgisayarınıza, telefonunuza ve iyi bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak. 

ESNEK, SON DAKİKA TATİL REZERVASYONLARI 

Seyahat kısıtlamaları düzenli olarak değiştiği için esnek ve son dakika çıkılan tatiller popülerleşiyor. Rezervasyon yaptırmadan önce uçak bileti ve konaklama iptal politikalarını inceleyin ve rezervasyonunuzu ücretsiz olarak iptal etme veya değiştirme imkanınız olup olmadığını öğrenin.  

Uzak bir yerde özel bir etkinlik için seyahat etmeyi planlıyorsanız, ülkelerin seyahat kısıtlaması durumlarını ve talep yoğunluğunu dikkate alarak en kısa sürede harekete geçmelisiniz.

Birçok havayolu politikalarında ücretsiz uçuş iptaline izin verecek güncellemeler yapmıştır. Google’ın ücret esnekliği sunan havayolu şirketleri tablosuna göz gezdirebilirsiniz. Mümkünse, resmi politikalarda ani bir değişikliğin meydana gelmesi riskinden kaçınmak için seyahat rezervasyonunuzu son dakikada yaptırın. 

KARAVAN TATİLLERİ

Deniz aşırı seyahatin zorlukları olmadan tatil yapmanın bir yöntemi olarak ev tatilleri gittikçe popülerleşiyor. Ancak bu yöntemin popülerleşmesi, otellerin, yazlık evlerin ve kamp alanlarının uygun bir konaklama bulmayı zorlaştıracak kadar büyük bir taleple karşılaşması anlamına geliyor.

İster yurt içinde ister yurt dışında tatile çıkmayı planlıyor olun, karavan tatilleri size kalabalıktan uzak durarak keşfetme özgürlüğü tanıyan harika bir alternatiftir. Üstelik daha eğlenceli bir yolculuk için Spotify, geceyi evde geçirmek istiyorsanız Netflix kullanarak harika vakit geçirebilirsiniz. 

KEYİF UÇUŞLARI

Hava yoluyla seyahatin heyecanını özlüyorsanız ama yurt dışına gitmeye istekli değilseniz, keyif için uçuş yapabilirsiniz. Keyif uçuşu, küçük bir uçakta, helikopterde veya sıcak hava balonunda güzel bir yeri havadan görmenizi sağlar. Üstelik şampanyadan özel bir yemeğe kadar her türlü ilave seçeneği satın alıp kendinizi şımartabilirsiniz. Sevdikleriniz için de harika bir hediye olacak. 

KISA MESAFEDEKİ FAVORİLER

Aşıların yaygınlaşmasına rağmen yeni yerleri keşfetmeye tekrar başlamak zaman alacaktır. Bu süreçte birçok gezgin kısa mesafe yolculuklar yaparak bildikleri ve sevdikleri yerleri tekrar ziyaret ediyor. Google Uçuşlar, farklı varış noktaları ve hizmet sağlayıcılar için arama yaparken son derece faydalı olabilir. 

DOĞA İLE İÇ İÇE

Özellikle açık havada sosyal mesafeyi korumak daha kolay olduğu için doğa ile iç içe tatil yapanların sayısında büyük bir artış var. Bu durum ise kırsal tatillerin popülerliğini artırmıştır. Doğa yürüyüşünden eko turizme, bungalovlarda gecelemekten kamp yapmaya birçok seçenek için Kampyerleri’ne göz gezdirin. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR SEYAHAT

Pandemi, seyahatin insanlar ve gezegen üzerinde yaratabileceği olumsuz etkiye ışık tuttu. Neyse ki daha sorumlu bir seyahat için yapabileceğiniz birçok şey var. Gideceğiniz yöre üzerinde olumlu bir sosyal ve ekonomik etki yaratan yerleri bulabilirsiniz, ulaşımınızı paylaşımlı otomobillerle yapabilirsiniz, ambalaj atıklarını minimuma indiren seçenekleri tercih edebilirsiniz ve konaklamak için bungalov veya ekolojik otelleri araştırabilirsiniz.

İHTİYAÇLARINIZI KENDİ KENDİNİZE KARŞILAYACAĞINIZ TATİLLER

İnsanlar geniş alan ve inzivaya çekilme hissinin yanı sıra sevdikleri kişiler ile aylar sonra ilk defa bir araya gelme imkanı sunan konaklama seçenekleri aradıkça misafirlerin ihtiyaçlarını kendi karşıladıkları tatiller daha da popülerleşmektedir. Aramanıza başlamak için Airbnb, Trivago ve Booking.com gibi sitelerden faydalanabilirsiniz. 

Son olarak, seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın. İster yurt içinde ister yurt dışında tatil yapıyor olun, devletler COVID-19’un değişen yoğunluğuna göre seyahat kısıtlamalarını sürekli değiştirmektedir. Ani iptallere karşı teminat altında olun ve tatil yatırımınızı koruyun. 

 

 

  

En Çok Okunanlar