Generali Sigorta A.Ş

Yaz geldi, tatil planları gündemimizin tam ortasına yerleşti. Başlı başına ayrı bir iş olan tatil planlamasında konaklamayı doğru ayarlamak bütçenize ve tatilinize çok yardımcı olacaktır. Biz de sizler için dünyadaki ve Türkiye'deki en çok kullanılan konaklama rezervasyon sitelerini bir araya getirdik ve inceledik.

Dünya Genelindeki Otel Rezervasyon Siteleri

 Hotels.comHotels.com Expedia'nın bir kuruluşu olup portfoyünde geniş bir otel listesi barındırmakta. Dünyanın en fazla ziyaret edilen otel rezervasyon sitelerinden birisi olan Hotels.com'un Türkçe servis sağlaması da Türk vatandaşlar açısından bir artı olarak değerlendirilebilir.
Amoma.comMerkezi İsviçre'de olan Amoma.com son dönemde bu alanda yıldızı parlayan internet sitelerinden birisi. Türkçe'nin yanında 20 dil ile daha hizmet veren firma müşterilerin gözünde gereken güveni elde etmişe benziyor.
Agoda.comAgoda.com içerisinde Booking.com'un da bulunduğu Priceline grubunun bir şirketidir. Uçak rezervasyonlarınızı da yaptırabileceğiniz site Türkçe olarak da hizmet vermektedir.
Expedia.comBirçok büyük seyahat sitesine sahip olan Expedia grubun bir sitesi olan expedia.com bu sektörün en eskilerinden birisi olarak sayılabilir. Otel rezervasyonlarının yanında araba kiralama, uçak bileti alma ve crusie gemileriyle heyecanlı bir tatile çıkma olanakları da sağlayan sitenin "tavsiyeler" bölümü de oldukça dolu.
Booking.comSon dönemde Türkiye'deki otelleri yayınlamasına yasak konan Booking.com dünyanın en popüler rezervasyon sitelerinden birisidir. Merkezi Hollanda'da bulunan site, 43 dilde hizmet vermesi ve sektörde kazandığı güven ile yoluna tüm hızıyla devam etmekte.
Hotwire.comOtel, araç kiralama ve uçak rezervasyonları alanında hizmet veren Hotwire sadece İngilizce dilinde hizmet vermektedir. Kullanıcı dostu arayüzüyle otel rezervasyonlarında kolaylık sağlayan sitenin otel portöyü geniş olarak nitelendirilemez. Daha faza 3 yıldız ve üstü oteller sitede bulunmaktadır.
HRS.comAlmanya merkezli rezervasyon sitesi HRS şimdilik 32 farklı dilde hizmet vermektedir. Firma, internet sitesinde sağladığı bilgiye göre oda sayısı bakımından dünyanın en geniş rezervasyon sitesi olduğunu iddia etmekte. Site, iş ve grup gezilerine özel sağladığı paketlerle rakiplerinden farklılaşmakta.
Hotel.infoSite, 22 farklı dilde hizmet veren, Almanya merkezli diğer bir rezervasyon şirketine ait. Daha özel ve iş gezileri için verdiği hizmet ile öne çıkan Hotel.info bünyesinde 190 farklı ülkeden 300,000 otel bulundurmakta. 7/24 çağrı merkeziyle dilediğiniz zaman firmayla iletişime geçebilirsiniz.
eDreams.comTürkçe dahil  30 dilde hizmet veren eDreams, 450’den fazla havayoluna ait 60.000 uçuş rotası ve 30.000 varış noktasıda bulunan 1.100.000 otel arasından en uygun fiyatlı teklifleri veren sitelerden bir tanesidir.
orbitz.comExpedia grubunun diğer bir firması olan orbitz.com ara yüzüyle de tanıdık bir deneyim sunmakta. Otel, araç kiralama, uçak bileti veya cruise gemileri rezervasyonlarınızı yapabileceğiniz orbitz.com şimdilik sadece İngilizce ve İspanyolca olarak hizmet vermekte.
travelocity.comtravelocity.com da Expedia grubuna ait farklı tatil seçeneklerinin yanında uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonlarınızı yapabileceğiniz sitelerden birisidir. Sadece İngilizce olarak hizmet veren sitenin tasarımı orbitz.com ile çok benzerdir.
priceline.comBooking’in de aralarında bulunduğu Priceline Grup şirketlerinden bir parçasıdır. Hollanda merkezli priceline.com sadece İngizlice olarak hizmet vermektedir. Uçak, araba ve otel kiralamanın yanı sıra, büyük Kruz gemilerinden de kendinize bir yer ayırtabilirsiniz.
onetravel.comMerkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan firma farklı tatil seçenekleriyle rakiplerinden farklılaşmaya çalışıyor.
morehotels4less.comUcuz son dakika otelleri sloganıyla anlaşılacağı üzere, yoğunlukla Amerika Bölgesi’ndeki otelleriyle hizmet veren, ucuz son dakika rezervasyonu yapma hizmetiyle önce çıkan Texas merkezli bir tatil sitesi.
getaroom.comfrommers.com tarafından en iyi otel kiralama sitesi seçilen getaroom.com, bünyesinde barındırdığı 130.000 üzeri otel ile sadece otel kiralama hizmeti veren bir firma. Sadece İngilizce olarak hizmet vermektedir.
ctrip.com14 dilde hizmet veren ctrip.com Türkçe olarak hizmet vermemektedir. Çin merkezli ctrip, Çin Otelleri ağırlıklı olmak üzere hizmet veren, Asya genelinde kullanımı en yaygın olan seyehat sitelerinden biridir.

 

Yerli Otel Rezervasyon Siteleri

 

Tatil.comTürkiye menşeli bir tatil firması olan tatil.com otel, tur ve uçak kiralama hizmetlerle müşterileriyle buluşuyor. Ayrıca Kurban ve Ramazan Bayramı gibi özel günlere ait fırsatları ile Türk Vatandaşlarına özel tur hizmetleri sunmaktadır. İçinde otel.com’un da bulunduğu MetGlobal Grup Şirketlerinin bir üyesidir.
Jollytur.comOtel ve uçak biletleri satmasının yanı sıra, gemi turları satışı da yapan jollytur Türkiye'yle özdeşleşmiş bir seyehat acentesidir. Türkiye geneli birçok oteli uygun fiyata bulabileceğiniz adreslerden bir tanesidir.
 Tatilsepeti.comBirçok Tur ve Yurt Dışı tatil seçenekleriyle öne çıkan bir diğer yerli turizim firması ise Tatilsepeti.com. Ücretsiz profesyonel tatil danışmanlığı hizmetlerinden dilediğinizce faydalanabilir ve güvenilir bir hizmet alarak iyi bir tatil geçirebilirsiniz.
Otel.comMetGlobal grup şirketlerinin bir üyesi olan yerli firma Otel.com, Türkiye’nin dünyaya açılan önemli bir kapısıdır. Türkçe dahil 20 dilde hizmet veren Otel.com, başta Türkiye otelleri olmak üzere sadece otel kiralama hizmetlerinden yararlanabileceğiniz bir firmadır.
Etstur.comİsminden de anlaşılacağı üzere yoğunlukla Tur hizmetleri veren Etstur.com Türkiye’deki önde gelen Seyehat Acentalarından bir tanesidir. Yurtdışı, gemi ve kültür turları bulabileceğiniz EtsTur’da ayrıca uçak bileti satın alabilir otel rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirisiniz.
Galahotels.comMerkezi İstanbul'da bulunan Galahotels.com Türkçe'nin yanında 5 farklı dilde daha hizmet vermektedir. Otel rezervasyonlarınızı uygun fiyatlara yapabileceğiniz siteden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

 

Bunların yanında farklı kaynaklardan fiyatları karşılaştırabileceğiniz trivago, tripadvisor veya hotelscombined.com gibi siteler de bulunurken daha farklı bir tatil hayal edenler için airbnb tarzı oda veya ev kiralama siteleri de mevcut. Siz de hayalinizdeki tatili en uygun fiyata yapmak istiyorsanız biraz araştırma yapmanızda fayda olacaktır.

Tüm rezervasyonlarınızı tamamladıktan sonra nasıl güvende olacağım diyorsanız Generali Sigorta'nın Seyahatim Güvende Sağlık Sigortası tam size göre. Turkcell'lilere özel 30 dk. konuşma hediyeli sigorta ürünümüze sahip olduğunuz zaman başınıza gelebilecek tüm talihsizliklere karşı kendinizi güvende hissedecek tatilinizin tadını tam olarak çıkartabileceksiniz.

Siz de uygun fiyatlarla anında seyahat sağlık sigortanızı elde etmek isterseniz aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

En Çok Okunanlar