Generali Sigorta A.Ş

İster tasarruf etmek istiyor olun, isterseniz evinizi iyileştirmenin daha çevre dostu yöntemlerini arıyor olun; elden geçirme, eski eşyaları eşsiz ve şık eşyalara dönüştürmenin en ideal yoludur. Tek başınıza, aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte yapabileceğiniz yaratıcı, eğlenceli ve heyecan verici bu etkinliği, biraz pratik kazandığınızda küçük bir iş haline bile dönüştürmeniz mümkün! Bu rehberde; eşyalarınızı elden geçirmenin en kolay yöntemlerini, parça bulunacak yerler gibi elden geçirme ipuçlarını ve yapabileceklerinize dair ilham verici elden geçirme fikirlerini bulabilirsiniz.

Mobilyanızı seçin

Yeni başlıyorsanız, gözünüzü çok yükseğe dikmeyin. Bir mutfağı dönüştürmeye veya bir küvetten kanepe yapmaya teşebbüs etmeyin; bunun yerine, bir şifonyeri nostaljik bir görünüm kazandıracak şekilde boyamak, kavanozlardan lamba yapmak ya da paletleri şık bir sehpaya dönüştürmek gibi basit elden geçirme işleriyle başlayın.

Sahip olduğunuz eşyaları kullanabilirsiniz ya da arkadaşlarınıza ve ailenize atmayı düşündükleri eski mobilyalarının olup olmadığını sorabilirsiniz. Seçimlerinizi yaparken sınırların dışına çıkmaya çalışın: örneğin; eski bir merdiveni vitrin olarak kullanabilir misiniz ya da basit bir aynayı barok bir çerçeveye dönüştürebilir misiniz, bunlara bakın. Üzerinde çalışacağınız bir eşya seçtikten sonra, elden geçirme fikirlerine kafa yormadan önce eşyayı iyice temizleyin.

Projeye karar verin

İlk elden geçirme projenizde karmaşık teknikler denemek veya pahalı aletler kullanmak yerine işe basit ve uygun maliyetli bir dönüşüm ile başlamak iyi bir fikir olabilir. Örneğin:

  • Bir tabureyi, masayı veya şifoniyeri boyayabilirsiniz ya da nostaljik desenli bir kağıt ile kaplayabilirsiniz.
  • Bir bank yapmak için bir sandığın üstüne minder yerleştirmek, bir mutfak dolabının kulplarını değiştirmek ya da bir sandalyeyi değişik bir kumaşla kaplamak gibi küçük detaylar ekleyebilirsiniz.
  • Eşyaları eski ciltli kitaplardan bir bıçak kaidesi yapmak ya da bir kasayı tekerlekli bir oyuncak sandığına dönüştürmek gibi beklenmedik şekillerde kullanabilirsiniz.

İnternette, elden geçirme için ilham verecek çok sayıda harika web sitesi mevcut. Bu yüzden, yeni fikirler edinmek için Pinterest ve Instagram gibi sitelere göz atmayı ihmal etmeyin.

Elden geçirmeye hazırlanın!

Başlamadan önce, evde veya dışarıda kullanabileceğiniz bir çalışma alanı oluşturun ve koruyucu örtüler serin. İhtiyaç duyduğunuz aletleri ve malzemeleri bir araya getirin ve boya yapacaksanız, kaliteli fırçalar satın alın. Bunlar boyanın daha iyi kaplamasını sağlar ve boyada kıl bırakmaz. Diğer ekipman ve malzemeler için, ev tadilatı ve el işi mağazalarını araştırın. Ayrıca evde de arayışa çıkın; keşfedeceğiniz şeyler karşısında hayrete düşebilirsiniz. Hiçbir yere boya veya tutkal gibi malzemeler bulaştırmamak için eşyayı yerine yerleştirmeden önce sağlamlaşmasını veya kurumasını bekleyin.

Olur da, elden geçirme işlemi sırasında herhangi bir hata yaparsanız, sakın telaşlanmayın! Birçoğu tamamen düzeltilebilir hatalar olacaktır. Hatta projenizde havalı ve beklenmedik bir değişiklik bile gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Neticede elden geçirmenin amacı; eğlenceli, yaratıcı bir hobi edinmektir; bu yüzden ortaya çıkan proje mükemmel bir Pinterest projesine benzemiyorsa strese girmeyin. Amacınız hem süreçten hem de son üründen keyif almak olsun.

Konut Sigortası Teklif Al

En Çok Okunanlar