Generali Sigorta A.Ş

Koronavirüs ile mücadele kapsamında evde kalmaya yönelik tedbirler uygulanmaya devam ederken, sevdiklerinizle iletişimi koparmamak eskisinden daha da önemli. Neticede arkadaşlarınız ve aileniz ile sohbet etmekten daha rahatlatıcı ve moral verici ne olabilir ki? Kısa bir konuşma bile insanın gününü aydınlatabilir.

Bağlantı kurmamızı sağlayan çok sayıda dijital araç bulunduğu ve bunların birçoğu ücretsiz olduğu için çok şanslıyız. Bazı kişilerin, özellikle yaşlılar ve risk altındakilerin yalnız hissedebileceği bu süreçte, morallerini yüksek tutmalarına yardımcı olabilmeniz için bu kaynaklar çok önemlidir.

İşte bu zorlu dönemde sevdiklerinizle iletişimde kalmak ve onları neşelendirmek için kullanabileceğiniz bazı araçlar...

Görüntülü görüşmeler

Skype

Skype, akıllı telefonunuz dahil olmak üzere herhangi bir dijital cihazınızdan kullanabileceğiniz, ücretsiz bir görüntülü görüşme uygulamasıdır. Başka Skype hesapları ile ücretsiz uluslararası görüşmeler yapabilirsiniz; ancak, başka ülkelerdeki kullanıcıların sabit veya cep telefonlarını aramak için dakika satın almanız gerekir.

Google Hangouts

Google Hangouts, dünyanın herhangi bir yerindeki bir kişi ile veya gruplar halinde sohbet etmenizi sağlayan bir ücretsiz görüntülü görüşme uygulamasıdır. Bir çağrıyı organize etmek için Google hesabı kullanmanız gerekir; ancak, kullanıcıların hesabı bulunmasa da olur. Google Takvim üzerinden kişileri Hangout görüşmesine davet edebilirsiniz veya görüşmeye siz katıldıktan sonra e-posta adreslerini ekleyebilirsiniz.

Zoom

Zoom, sevdiklerinizle istediğiniz kadar ücretsiz görüşme yapmanıza imkan tanıyan ücretsiz bir pakettir. Tek kısıtlaması ise birden fazla katılımcının bulunduğu gruplar için üst sınırın 40 dakika olmasıdır. Uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz ve kullanıcılarınız oturum açmaya ihtiyaç duymadan toplantılara katılabilir.

FaceTime

FaceTime, uluslararası telefon görüşmeleri yapabileceğiniz ücretsiz ve harika bir uygulamadır. Kullanımı kolaydır ve cep telefonunuz veya bilgisayarınız üzerinden gruplar halinde veya bireysel görüşmeler yapmanızı sağlar. Ancak sadece Apple cihazları arasında çalıştığını dikkate alın.

Sesli görüşmeler

WhatsApp

WhatsApp ile hızlı mesajlar, fotoğraflar ve kısa ses kayıtları göndermeye ilaveten bir kişi veya grup ile sesli veya görüntülü görüşmeler de yapabilirsiniz. Hattınızdaki dakikalar yerine internet bağlantınızı kullandığı için uluslararası telefon görüşmelerinizi ücretsiz olarak yapabileceğiniz harika bir uygulamadır.

Facebook Messenger

Facebook Messenger, Facebook kullanıcılarının aynı anda görüntülü veya sesli olarak bir veya birden fazla kişi ile sohbet etmesine imkan tanıyan ücretsiz bir uygulamadır.

Teknoloji yurt içi ve yurt dışındaki sevdiklerimiz ile iletişimde kalmamız için birçok basit ve ücretsiz yöntem sağlıyor. Ancak herkesin bilgisayarlara ve akıllı telefonlara erişimi yok. Herhangi bir akrabanız görüntülü ve sesli uygulamalara aşina değilse, net bilgiler verin ve çok sayıda deneme yapın. Yine de zorlanıyorlarsa, her zaman sabit telefon kullanabilirsiniz!

 

 

En Çok Okunanlar