Generali Sigorta A.Ş

Er ya da geç birçok evde haşerat görülür ve bu problemin nasıl üstesinden geleceğimizi bilmeyebiliriz. Karşılaşabileceğiniz can sıkıcı haşerat ülkeden ülkeye değişebilir ancak bazılarıyla birçok yerde karşılaşılabilir. Yaygın görülen haşerata ve bu problemle başa çıkmanın yollarına beraber göz gezdiriyoruz.

Kemirgenler

Neredeyse her şeyi kemirip delebilen bu can sıkıcı hayvanlar, neredeyse herkesi korkutur. Küçük boyutları sayesinde çok küçük deliklerden geçebilirler. Nereden geldiği bilinmeyen tüylü bir yaratığın odanın ortasından geçtiğini görünce yerinden sıçramayan yoktur herhalde. Neyse ki, kemirgenlerle başa çıkmak çok zor değil. İlk olarak, eve tuzaklar yerleştirin. Zarar vermemek için, canlı yakalamayı sağlayan tuzakları tercih edin ve bunları elektrikli cihazların arkası gibi ılık ve karanlık bölgelere, duvar kenarlarına veya fare pisliği gördüğünüz herhangi bir yere, çocukların buralara ulaşamayacağından emin olarak bırakın. Bu işe yaramazsa, durumu hızla ve etkin bir şekilde kontrol edebilecek bir ilaçlama şirketini çağırabilirsiniz.

Eşek arısı

Eşek arıları normalde yararlı böcekler arasında olsa da evinizde yuvalandıklarında sizin için tehlikeli olabilirler ve en kısa sürede kurtulmanız gerekir. Genelde tavan aralarında ve duvar boşluklarında yuvalanırlar; bu yüzden, eşek arılarının duvardaki belirli bir noktaya uçtuğunu görüyorsanız, orada bir yuva olabilir. Eşek arısı yuvalarının kaldırılması çok tehlikelidir ve sizin yapabileceğiniz ve maalesef sizin tek başınıza yapabileceğiniz bir iş değildir. Bunun için bir haşere kontrol şirketiyle temasa geçebilir veya profesyonel yardım alabilirsiniz.

Tahtakurusu

Tahtakurusu, insan veya hayvan kanı ile beslenen küçük, kahverengi bir böcektir. Yuva yapmazlar, yatak ve karyola gibi yerlerde gizlenerek gruplar halinde yaşarlar. Tahtakurusu ısırıkları genelde ilk başta acı vermez ve pire ısırıklarının aksine cildin uyurken açıkta kalan herhangi bir kısmını ısırırlar. Otellerde ve kiralık evlerde bulunan yataklarda bulunan tahtakuruları çantalarınıza girmiş olabileceği için özellikle tatilden eve döndüğünüzde dikkatli olmanızı tavsiye edebiliriz. Evinizde tahtakurusu olduğundan şüpheleniyorsanız, nevresimleri çıkarın ve inceleyin. Tahtakurularının yerini bulduğunuzda, sıra temizliğe gelir. Perde, havlu ve çarşaf gibi tüm eşyaları sıcak suda yıkayın. Yatağınızı fırçalayın ve süpürün, yatağınızın etrafını süpürün, çevredeki dağınık eşyaları kaldırın ve yatağınıza bir alez örtün bu şekilde bu ufak kan emici haşerelerden kurtulmuş olacaksınız.

Hamam böceği

Ne yazık ki evler hamam böcekleri için ideal bir yaşam alanı sunar ve özellikle yiyeceklere gelirler. Hamam böceklerini önlemek için evinizi temiz ve düzenli tutmanız, dökülen kırıntılara dikkat etmeniz gerekir. Hamam böcekleri E.Coli gibi hastalıkları taşıyabildiği için, bu böceklerden kısa sürede kurtulmanız çok önemlidir. Öncelikle evinizi iyice temizleyin ve hamamböceklerinin yuvalanmış olabileceği dağınıklıkları giderin. Pencere ve duvarlarda bulunan çatlaklar ya da delikler gibi giriş noktalarını kapatın ve eşyaların arkası, tezgah, yatak altı gibi yerlere hamamböceği yemi yerleştirin. Bunların hiçbiri işe yaramazsa, ilaçlama şirketini çağırmanın zamanı!

Karınca

Karıncalar genellikle iyi bir gıda kaynağı bulduklarında evin içine hücum eder. Bu yüzden, karıncalardan kurtulmanın en kolay yolu açıkta gıda bulundurmamaktır. Yüzeyleri silmek için yarı yarıya sirke ve su karıştırarak doğal bir sprey hazırlayabilirsiniz. Eve girdikleri noktaları kapatın ve kapılarınızın çevresine talk pudrası serpiştirin; karıncaları uzak tutacaktır. Doğal çözümler işe yaramıyorsa, evde kullanıma uygun bir karınca zehri almanız gerekebilir. Karınca yuvasını hedef almanızı tavsiye etmiyoruz ve bu son çare olmalıdır.

Güve

İnsanlar için tehlike arz etmese de güveler halı ve giysi gibi eşyalarla beslendiği için evde büyük zarara yol açabilir. Güvelere karşı önlem olarak, öncelikle eve girebilecekleri yerleri kapatın. Güvelerin istila ettiği kıyafetleri en az 45 derece sıcaklıkta ve 1 saatin üzerinde yıkarsanız ya da bir süre derin dondurucuda bekletirseniz güveler ve larvaları ölecektir. Ayrıca, dolaplarınıza lavanta, sabun, defne gibi doğal malzemeleri koyarak güveleri uzak tutabilirsiniz. Bütün bunlar işe yaramadıysa profesyonel ilaçlama yaptırarak sorunu çözebilirsiniz. Son olarak, evinizdeki haşereler bazı hastalıklara neden olabilir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kendinizi güvenceye almak için Generali Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını inceleyin.

En Çok Okunanlar