Generali Sigorta A.Ş

Başınızın üstündeki çatıdan fazlası olan yuvanız, her gün keyifli akşam yemeklerinden çocuğunuzun ilk adımını atmasını izlemeye kadar kıymetli hatıralar edindiğiniz yerdir. Sigorta; kötü havadan kaynaklanan hasarlar, patlayan borular ve hırsızlıklar gibi kötü senaryolarda sıcacık yuvanızın teminat altında olmasını sağlayabilir.

Bunun bir kısmı, her zaman kalacak güvenli bir yerinizin olmasını sağlamak ve onarım - değişim maliyetlerini üstlenmenize yardımcı olmaktır. Dahası, eşya sigortası, ev dışındaki telefon gibi cihazları bile kapsayabilir. Bu yazıda, eviniz ve eşyalarınız ile ilgili en yaygın senaryoların bazılarına ve teminatın en kısa sürede normale dönmenize nasıl yardımcı olabileceğine hızlıca göz gezdirdik.

Hava şartlarının verdiği hasarların ve öngörülmeyen kazaların yönetimi

Evimize bir şey olması, hepimizin asla karşı karşıya kalmamayı ümit ettiğimiz kabus senaryolarından biridir; ancak, ne yazık ki bunlar bazen kontrolümüz dışında gerçekleşebilir. Örneğin, yıldırım düşmesi yangın başlatabilir ve şiddetli kış fırtınaları bodrum katta su baskınına yol açabilir. Eski bir binada yaşıyorsanız, bu yıkım daha da kötü olabilir ve yapısal elemanların değişimi için daha da yüksek maliyetlere yol açabilir. Özellikle geçici olarak taşınmak zorunda kalırsanız, evinizin doğal afetlerden veya kötü hava şartlarından zarar görmesi son derece travmatik olabilir ve hem manevi hem de maddi kayıplara yol açabilir.

Kötü hava koşulları olmasa bile, patlayan bir borunun mutfakta su baskınına ve hasara yol açması ya da devrilen bir ağacın bir camı kırması gibi öngörülemeyen kazalar meydana gelebilir. Gerekirse geçici olarak konaklayacak bir yer bulmanıza yardımcı olan ve zarar gören eşyaların maliyetini karşılayan kaza hasarı ev sigortası ile, hasarı onarmanın ve evinize tekrar kavuşmanın maliyetini, birikimlerinizi azaltmadan karşılayabilirsiniz.

Herhangi bir problemin ortaya çıktığını fark ederseniz, problemi bir kaza meydana gelmeden en kısa sürede giderdiğinizden emin olun çünkü bir sorunun varlığından önceden haberdar olmanız zararınızın karşılanması yönündeki talebinizi geçersiz kılabilir. Duman alarmlarının çalışır durumda olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin ve birçok poliçenin musluğu açık bırakmak gibi sizin hatalarınızdan ileri gelen hasarları karşılamayacağını unutmayın; bu yüzden, evden ayrılmadan önce her şeyi kapattığınızdan emin olun.

Haneye tecavüzden sonra toparlanmak

Ancak mülkünüz ve eşyalarınız için söz konusu olan tehditler sadece kötü hava koşulları ve arızalı borular değildir; hırsızlık riski de mevcuttur. Güvenlik sistemleri kurmak, evde olmadığınızı gizlemek ve bütün kapı ve pencerelerin gerektiği gibi kilitlenmesini sağlamak gibi gerekli tedbirleri almanıza rağmen, bazen hırsızlar yine de evinize girebilir. Bu durumlarda, hoş geçen bir aile tatilinden döndüğünüzde TV, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve mücevher gibi kıymetli eşyaların çalındığını, kapı ve pencerelerinizin hasarlı olduğunu keşfedebilirsiniz.

Hırsızlık; güvensizlik ve savunmasızlık hislerine yol açan son derece can sıkıcı bir deneyim olabilir. Birçok eşyayı yenilemenin masrafı da cabası tabii! Neyse ki, eşya ve mülk sigortası, bütün aile fertlerini teminat altına alan birçok plan ile eşyalarınızı hızla ve kolayca yenilemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, haneye tecavüzün yol açtığı herhangi bir hasarın maliyetini de karşılayabilir.

Kapınızı ve pencerelerinizi her zaman kilitli tutarak ve hırsız alarmları kurarak teminatınızın geçerliliğini koruduğundan emin olun. Hırsızlar gizli anahtarları düşündüğünüzden çok daha kolay biçimde bulabildikleri ve bu durum talebinizi geçersiz kılabileceği için, kesinlikle ‘gizli bir yere’ yedek anahtar bırakmayın.

Hareket halindeyken elektronik aletlerinizi korumak

Modern teknoloji ve uzaktan çalışmanın yükselişi ile, ev dışındayken de ceplerimizdeki pahalı akıllı telefonlardan çantalarımızdaki dizüstü bilgisayarlara kadar çeşitli değerli eşyaları sıklıkla yanımızda taşıyoruz. Sonuç olarak, bu eşyaların çalınması, kazara kırılması veya yoğun bir günde kaybolması riski eskisinden daha yüksek.

Otobüste akıllı telefonunuz cebinizden çalındıysa ya da bir kafede çalışırken dizüstü bilgisayarınız üzerine kahve döküldüğü için arızalandıysa; sigorta, bu gibi pahalı eşyaları yenilerken kayıp yaşamamanızı sağlayabilir. Kaybı, hırsızlığı veya arızayı bildirmeye dair tavsiyelerin yanı sıra, telefon, tablet, hatta kol saati için bile hızla bir ikame sağlamanıza yardımcı olacaklardır.

Bazı pahalı eşyaların özel olarak kaydedilmesi şartlarının ve teminatın, ürünün maksimum değerine ve kaç yaşında olduğuna göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın; bu yüzden, sigortalatmak istediğiniz eşyalar için mutlaka poliçenizi kontrol edin ve planınızın, bunları teminat altına aldığından emin olun. Ev emniyetine yönelik başlıca ipuçlarımız ile sevdiklerinizin hayatın her aşamasında emniyette ve güvende olmasını sağlayın.

 

Konut Sigortası

En Çok Okunanlar