Generali Sigorta A.Ş

Meditasyon ve nefes egzersizleri barındıran basit bir uygulama olan farkındalık, ana odaklanmanıza yardımcı olur. İş hayatında ise birçok başarılı girişimcinin ve ileri görüşlü işletmenin güvendiği bir araçtır ve bu alanda pek çok eğitim programı bulunabilir. İşte farkındalığın odaklanmayı, üretkenliği ve genel olarak ekibinizin iyiliğini geliştirmek için bu kadar güçlü bir araç olmasının nedenleri.

Yaratıcılığı ve inovasyonu arttırır

Kısa süreli meditasyon ve farkındalığın zihni yeni fikirlere açarak ve bu fikirlere odaklanıp bunları değerlendirmek için netlik kazandırarak yaratıcılığı geliştirdiği ortaya konulmuştur. Yaratıcılık gerektiren işler sırasında meditasyon yaptıktan sonra çalışanların yaratıcılıklarında büyük bir artış olduğunu fark eden Walt Disney, iş yerinde meditasyon konusunda öncü bir şirket oldu.

Odaklar ve dikkat vermeyi sağlar

Ofiste çalışırken, sohbet eden iş arkadaşlarınızdan sürekli çalan telefonlara kadar birçok şey dikkatinizi dağıtarak işinize odaklanmanızı engelleyebilir. Araştırmalara göre kısa süreli farkındalık ya da meditasyon, zihni odaklamayı sağlayarak üretkenliğimizde artışa katkıda bulunabilir.

Stresi daha iyi yönetmeyi sağlar

Stres, fiziksel ve zihinsel sağlığı etkileyerek personelin motivasyonunu ve üretkenliğini düşürebilir, işe devamsızlığı artırabilir ve çalışan devir hızını yükseltebilir. Farkındalığın stres hormonlarını ve enflamasyonu azalttığı, ayrıca beynin stres yanıtını veren bölgesindeki aktivitede düşüşe yol açtığı ortaya konulmuştur.

Pozitif kalmayı destekler

Farkındalık tekniklerine başvurarak ‘burada’ olmaya odaklanmak ve anı hissetmek, olumsuz düşüncelerin daha çok farkına varmamıza, bunları kabul etmemize ve gerçekliği doğru yansıtmadıklarını anlamamıza yardımcı olur. Araştırmalar depresyonu azaltarak mutluluğu arttığını göstermektedir.

Net düşünmemizi sağlar

Farkındalık tekniklerinin duygusal açıdan netlik kazanmamıza yardımcı olduğu bilinmektedir. Bunun nedeni, farkındalığın zihnimizdeki dağınıklığı uzaklaştırmayı ve ana odaklanmayı öğreterek bize duraklama, düşünme ve durumu değerlendirme zamanı vermesidir.

En Çok Okunanlar