Generali Sigorta A.Ş

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), ücretli köprü ve otoyol geçişleri için sunulan pratik bir ödeme uygulamasıdır. HGS uygulamasını kullandırmaya dönük olarak yetkilendirilmiş kurumlar bulunmaktadır. Bu kurumlar, HGS kartı veya etiketi vasıtasıyla bu uygulamayı tüm sürücülerin kullanımına sunmaktadır. Trafikte yer alan farklı araç tiplerine göre HGS bedelleri belirlenmiştir ve bu araç tiplerini Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sınıflandırmıştır. Kullandığınız HGS uygulaması, aracınızın sınıfına uygun olmak zorundadır. Aracınızın sınıfı, HGS etiketinin üzerinde yazılıdır.

Gişe geçişi sırasında aracınızı plakasından tanımlayan sistem, ücretini otomatik olarak tahsil eder. HGS’nin yüklü olduğu kart veya etiket hesabında para kalmamışsa, sistem sürücüyü 15 gün bekler. Bu sürede herhangi bir ödeme olmazsa sistem, normal ödemenin üzerinde bir zamlı tarifeyle tahsilat yapar. Bu açıdan, sürücülerin HGS bakiyelerini sorgulaması önemlidir. 15 günlük sürenin kaybedilmesi durumunda sürücüler, düşünülenin çok ötesinde bir mali yükle yüz yüze kalabilir. HGS bakiye öğrenme hususunun birçok alternatifi mevcuttur.

HGS borç ve bakiye sorgulama işlemlerini E-Devlet üzerinden, PTT web sitesinden ve yetkili bankalardan yapabilirsiniz. Ayrıca plaka bilgilerinizi kullanarak internet üzerinden zahmetsizce HGS işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Plaka ile HGS Bakiyesi Sorgulama

Plaka ile HGS sorgulama işlemleriniz için birden fazla çözüm yolu mevcuttur. Plaka bilgilerinizi internet üzerinden HGS ödemesi kabul eden internet bankacılığı siteleri veya PTT’nin kurumsal internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet bankacılığı yolunu seçerseniz, müşterisi olduğunuz bankanın online ödeme kanalını kullanarak zahmetsizce ve vakit kaybı yaşamadan HGS bakiyenizi sorgulayabilir ve ödemelerinizi yapabilirsiniz.

E-Devlet HGS Bakiye Sorgulama

İnternet üzerinden E-Devlet şifrenizi kullanarak E-Devlet sitesine girdikten sonra kurumlar bölümü ve PTT bölümüne tıklayın. Peşinden HGS Hesap Bilgileri Sorgulama sekmesine tıklayarak, HGS sorgulama ekranından işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapacağınız bir başka HGS sorgulama yöntemi ise, ana sayfadaki arama kutusuna HGS Sorgulama yazmaktır. Bu işlem sizi gerekli sorgulama ekranına kolayca ulaştıracaktır.

 

 

PTT ile HGS Bakiye Sorgulama

PTT’nin internet sayfası üzerinden de HGS Sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Bir başka yöntem olarak 0850 460 60 60 veya 444 1788 numaralı müşteri hizmet hatlarını arayarak HGS kaydınızla ilgili sorgulamaları yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken yanınızda T.C kimlik no, pasaport no ve vergi no gibi bilgilere ihtiyacınız olabilmektedir.

Bankalar ile HGS Bakiye Sorgulama

HGS bakiye sorgulama hususunda, bankaların sunduğu hizmet kanallarından da yararlanabilirsiniz. Bankalar, araç sahiplerine mobil hatlar veya internet bankacılığı hizmetlerini kullandırarak HGS bakiye sorma işlemlerine çözüm sunuyorlar. Hiçbir banka, bu sorgulama işleminden dolayı ücret talep etmemektedir.

En Çok Okunanlar