Generali Sigorta A.Ş

Hızlı Geçiş Sistemi olarak da bilinen HGS, uzun gişe kuyruklarını azaltan bir kartlı geçiş sistemidir. Hatalı geçişler ve yeni araç alınması durumunda yeni karta bakiye aktarılması talebi gibi durumlarda HGS iptali yapmanız gerekebilir. HGS işlemlerini vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde tamamlamak için bazı adımları takip edebilirsiniz.

HGS İptal Etme Adımları

HGS’nizi PTT’den aldıysanız PTT şubelerinden birine giderek iptal işlemlerini başlatabilirsiniz. Bunun için HGS iptal formu doldurmanız gerekir.. PTT’den alınan HGS’ler için müşteri hizmetleri aracılığı ile ya da internet üzerinden iptal işlemleri henüz mümkün değildir. HGS internetten iptal seçenekleri içerisinde HGS e-devlet iptali de bulunmuyor. Bu nedenle size internet üzerinde HGS iptali yapabileceğinizi vaad eden sahte sitelerden uzak durmalısınız. Şu adımları takip ederek HGS iptal sürecini hemen başlatabilirsiniz:

  • PTT şubesine giderek HGS iptaline dair bir form doldurmalısınız. Bu forma iptal etmek istediğiniz HGS numarası ile kayıtlı araç plakanızı yazmanız gerekir.
  • HGS iptaline başvurmadan önce, ceza almamak adına eski HGS borçlarınızın olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
  • İptal sürecinde kartınızda bakiyeniz mevcutsa kalan tüm bakiyeyi alabilirsiniz. Ancak bu durumda kart için ödediğiniz ücretin geri ödenmesi mümkün değildir.
  • HGS bakiyeniz iptal işleminden hemen sonra size ödenmez. PTT size yalnızca iptal işlemine dair makbuz verir. Bu makbuzu 30 gün sonra kullanarak HGS iptal ücretini alabilirsiniz. Yeni bir araç almışsanız ve HGS iptal nedeni olarak bu durumu öne sürerseniz bu ücreti almak için 30 gün beklemenize gerek yoktur. Eski HGS bakiyeniz yeni aracınız üzerine kaydedilen HGS kartına aktarılabilir. Bu talebinizi HGS iptal formunda belirtebilirsiniz.
  • Bu konu ile ilgili aklınızdaki tüm soruları PTT görevlilerine sorarak hatalı bir işlem yapmaktan kaçınarak HGS iptal işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

 

Kasko

En Çok Okunanlar