Generali Sigorta A.Ş

Yeni ve tertemiz bir arabaya kim sahip olmak istemez ki? Dünyanın dört bir yanında, her gün yeni arabalar üretilip piyasaya sürülüyor, tüketiciler de teknolojiden tasarıma bu yeni üretilmiş arabaları yakından takip edip kendi beklenti, ihtiyaç ve bütçelerine göre satın alıyor. Tabii kimileri de ikinci el araba pazarını tercih ediyor...

Günün sonunda üretilen ve elden ele satışı yapılan tüm arabaların zaman içinde modeli eskiyor, teknolojik olarak geride kalıyor, atlattığı kazalar ve zaman aşımı ile hurdaya dönüşüyor... Ortaya çıkansa kaderine terk edilmiş bir araba hurdalığı fotoğrafları oluyor.

Araba Hurdalığı

Dünyanın dört bir yanında yer alan bu araba hurdalıkları arasında en çok konuşulan ve fotoğraf değeri olduğu kabul edilen David Goldman'ın kamerasından yansıyan 'Old Car City' yani 'Eski Araba Şehri' isimli seri. ABD'nin Georgia eyaletinde yer alan bu araba hurdalığı araba tutkunlarından sanatçılara kadar herkesin ilgisini çekiyor.

Bir zamanlar her biri sokakları arşınlayan klasik ve güzel arabalar; orada kaderlerini kabullenmiş ve hurdalığın sahibinin gözetiminde zamanın geçmesini bekliyor. Bunun için de hüzünlü hikayeleriyle araba hurdalıkları başlıklı bir yazıda ilk sırayı edinmeye hak kazanıyor. 4 binin üzerinde terkedilmiş arabanın yer aldığı hurdalık bir nevi açık hava müzesi olarak da görülüyor. Sadece ünlü fotoğrafçı David Goldman'ın değil onlarca fotoğrafçının daha ilgisini çeken bu araba hurdalığı hektarlarca büyük bir orman alanı içinde yer alıyor.

1931 yılında araba parçalarının satıldığı bir mekanken şimdilerle hüzünlü görünümü ve hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken bu hurdalıkta yer alan arabalar yıllardır oldukları yerde duruyor... Her arabanın bir ömrü var elbette ama o güne kadar size ait olan arabayla yolda karşılaşabileceğiniz olumsuzluklara karşı arabanızı kasko sigortası ile güvence altına almayı ihmal etmeyin.

En Çok Okunanlar