Generali Sigorta A.Ş

Kadınlar da dünyayı güvenli bir şekilde gezebilir mi? Elbette. Gelişmekte olan ülkelere gitsenizde, tatil köylerinden uzaklaşsanızda, yerlilerin dilini konuşamıyor olsanızda, tek başınıza olsanızda güvenli ve özgür bir şekilde dünyayı dolaşabilirsiniz. Birçok kadın seyahate çıkarken güvende olmayı ön plana koyar. Peki bakalım güvende bir seyahatin olmazsa olmazları nelerdir?

1. Seyahatten önce, uğrayacağınız bölgeleri iyice araştırın.

Bir çok gezgin için araştırmak ve planlamak en az seyahat etmek kadar eğlencelidir. Bu araştırmaları yaparken hem eğlenecek hemde öğreneceksiniz. Çevreyi nasıl gezeceğinizi şekillendirin. Toplu taşıma imkanları nasıl ve hangi saatlerde çalışıyor, çevrede en yakın hastane nerede, gezeceğiniz yerlerde herhangi bir risk yaratan durum veya herhangi bir sağlık riski taşıyorsanız orada yapamamanız gereken aktiviteler nelerdir araştırın.

Kadınlar İçin Güvenli Bir Şekilde Seyahat Edebilmenin 10 Yolu

2. Eğer dışarıda değerli eşyalarınızla geziyorsanız, yanınızdan ayırmayın.

Yanınızda değerli eşyalar götürmemek en iyi seçenektir. Ailevi hediyelerinizi, pahalı altın veya gümüş gibi eşyalarınızı yanınızda taşımayın. Seyahate gezip, görmek ve yeni şeyler keşfetmek adına çıkın. Mümkün oldukça, laptop, ıpad gibi elektronik eşyalarınızı yanınıza almayız.  Eğer seyahat ederken bu eşyalar yanınızda ise, onları yanınızdan ayırmayın, ortama güvenip kilitli olmayan herhangi bir yere bırakmayın.

3. Yanınıza ihtiyacınız olan eşyalarınızı alın, kalan kısmını dolabınızda kitli tutun.

Bütün paranızı ve kredi kartlarınızı yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. İhtiyacınız olan kısmını alın, geri kalanını kilitli dolaplarda muhafaza edin. Birçok hostel ve otelde eşyalarınızı kilitleyip saklayabileceğiniz dolaplar mevcuttur. İsterseniz sizde yanınıza bir asma kilit alabilir ve tedbiri elden bırakmazsınız. 

Kadınlar İçin Güvenli Bir Şekilde Seyahat Edebilmenin 10 Yolu

4. İnsanlara çok çabuk güvenmeyin

Yeni şehirler geziyorsanız ve üstüne üstün tek başınaysanız , yeni insanlarla tanışmak ve arkadaşlıklar kurmak sizin için cazip gelecektir. Çoğu zaman bu arkadaşlıklar uzun süreli dostluklara dönüşebilir fakat her zaman değil. Bazı insanlar gezginleri soymak üzerine ustalaşmış olabilir, sizi kandırarak ve oyalayarak eşyalarınızı çalabilir. Her zaman en kötü ihtimali de düşünün.

5. Ne yediğinize dikkat edin.

Gideceğiniz ülkelerde yaşayan insanların farklı kültürleri ve dolayısı ile farklı tatlarda yöresel yemekleri olabilir. İçinde ne olduğunu bilmediğiniz, sizin damak tadınıza veya sağlığınıza uygun olmayacak yemekleri tüketmekten uzak durun. 

Kadınlar İçin Güvenli Bir Şekilde Seyahat Edebilmenin 10 Yolu

6. Giyiminize ve duruşunuza dikkat edin.

Ziyaret edeceğiniz ülkelerde farklı iklimler ve farklı hava koşulları olabilir. Bu sebeple yapacağınız tatilde son dakika sürprizleri ile karşılaşmamak için o bölgenin iklimini araştırmayı unutmayın ve kıyafet seçiminizi de bunu uygun şekilde yapmaya özen gösterin.

7. Güvende olmak için ekstra para harcayın.

Eğer uzun süreli seyahat yapıyorsanız ve düşük bütçeniz varsa elbette ekstra para harcamak sizin için zor olacaktır fakat güvenliğinize yatırım yapmak her zaman en mantıklısıdır. Örneğin, uçağınız geç saatte ve havaalanında geç saatte olacaksınız. Gece vakti varacağınız yere, tek başınıza veya az kişiyle otobüsle gitmek yerine paralı bir servis tutarak varacağınız otele kendinizi bıraktırabilirsiniz. 

Kadınlar İçin Güvenli Bir Şekilde Seyahat Edebilmenin 10 Yolu

8. Her ihtimale karşı belgelerinizi yedekleyin ve bir yerlerde para ayırın

En kötü senaryoya göre kendinizi ayarlayın. Kredi kartlarınızın bakiyesinin bittiğini ve hasta olduğunuzu düşünün. İyi bir geri dönüş planı yapmakta fayda var. Önemli belgelerinizi google drive, dropbox gibi yerlerde ayrıca muhafaza edin veya kendinize mail olarak gönderin. Belgenizin yanınızda olmaması veya kaybolması durumunda bu tür alternatiflere başvurabilirsiniz.

9. Seyahat sağlık sigortası yaptırın.

Bir seyahat sağlık sigortasına ihtiyacınız var mı? Kesinlikle var. Çantanızı kaybettiğinizde, bir doğal afet sebebiyle yaralandığınızda veya siyasi eylemler olaylar sırasında başınıza bir şey gelirse sigortanız masraflarınızı karşılamakta. Eğer hayatınızı kaybederseniz, aileniz binlerce dolar harcayıp bedeninizi Türkiye’ye getirmek zorunda kalmayacak. Sigorta şirketiniz ailenize yardımcı olacaktır. 

Kadınlar İçin Güvenli Bir Şekilde Seyahat Edebilmenin 10 Yolu

10. Ailenizi veya yakın bir kimsenizi yapacaklarınızdan haberdar edin.

En az bir arkadaşınıza veya bir aile üyenize, güzergahınızın bir kopyasını göndermek iyi bir fikirdir. Uçuş numaralarınız, konaklama yerlerinizi veya hangi tarihlerde nereye gideceğinizi genel bir şekilde onlara belirtin.

En Çok Okunanlar