Generali Sigorta A.Ş

Klasik bir karavan veya bir camper (karavan minübüs) karavan kiralamak büyük bir maceradır. İhtiyacınız olan her şeyi yolda yanınıza alabilmek size plansız hareket edebilme ve aklınıza eseni yapabilme özgürlüğü kazandırır. Ancak seyahatinizden en iyi şekilde faydalanabilmek için harekete geçmeden önce detaylı bir planlama yapmanız gerekir. Bu şekilde, kafanıza hiçbir şeyi takmadan arkanıza yaslanıp yolun keyfini sürebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler.

Seyahate Çıkmadan Önce

- Gerekli düzenlemelerin yapılması

Karavanınıza atlayıp yola çıkmadan önce kiralama şirketiyle görüşmeniz gereken detaylar vardır. Sigorta teminatını sorun ve dipnotları okumayı unutmayın. İşler kötü giderse ulaşmanız gereken kişiyi öğrenin ve aracınızı detaylı bir muayeneden geçirin. Araçta göçük veya çizik gibi hasarlar görürseniz, kiralama işlemlerini tamamlamadan önce bunları yetkiliye bildirin. Elektrik, gaz ve su gibi fonksiyonların kullanımını kısaca göstermelerini isteyin. Eğer karavanınız ile yurtdışı seyahati planlıyorsanız, vize almak için zorunlu olan seyahat sigortası yaptırmanız gerekir. Planlamanıza Seyahat Sağlık Sigortası sayfamızı ziyaret ederek başlayabilirsiniz.

- Karavan güzergahı planlama uygulamaları

Kabaca bir güzergâh planlamanız görmek istediğiniz yerleri gözden kaçırmamanızı sağlar. Gezinizi günlük dilimlere bölün ve her gün görmek ve konaklamak istediğiniz yerleri listeleyin. Anlık gelişen planlarınız için yeterince esneklik bırakmayı unutmayın. Güzergâh planlarken Google Maps ve Waze, turistik yerleri keşfederken, gezi önerileri ararken ve rotanızı planlarken Sygic işinizi çok kolaylaştıracaktır!

- Karavan içi depolama çözümleri

Karavanınızı düzenli tutmak ve boş alandan en iyi şekilde faydalanmak için karavanda kullanabileceğiniz depolama çözümlerinden bazıları ise şunlardır:

  • Yapışkanlı askılar
  • İç içe geçebilen kaplar
  • Normal havlulardan az yer kaplayan mikro fiber havlular
  • Eşyalarınızı sabitlemek için kancalı lastik
  • Kitap gibi küçük eşyalar için duvara asılabilen cepli askılıklar

Yoldayken

- Alanı genişletmek

Karavandaki yatak gibi sabit eşyaların altını depolama alanı olarak değerlendirmenizi sağlayan kutular veya tavandan faydalanmak için askılar gibi depolama çözümleri kullanın. Bazı karavanların ön yolcu koltuğu katlanarak ekstra depolama alanı sağlayabilir. Ayrıca, daha fazla askı alanı kazanmak için gardırop ve mutfak dolaplarının kapılarının iç yüzüne askılar yapıştırabilirsiniz.

- Pratik yemekler

Kendi yemeklerinizi hazırlayarak maliyetleri düşürebilirsiniz ve ayrıca sakin ve manzaralı yerlerde keyifli bir açık hava ziyafeti çekebilirsiniz. Basit tencere yemekleri yapmak veya taşınabilir ızgara kullanmak işinizi kolaylaştırır. Salata, makarna, pilav, ızgara et, omlet gibi yemekler kampta kolaylıkla hazırlanabilir. Değerli buzdolabı alanınızdan tasarruf etmek için soğukta saklanması gerekmeyen atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

- Park kuralları

Anlık gelişen ve değişen tatil kararları alabilmek, karavan kiralamanın en heyecan verici yönüdür. Ancak geceyi bir kamp alanında geçirmeyi tercih etmiyorsanız karavanınızı her yere park edemeyeceğinizi unutmayın; bulunduğunuz bölgenin bu konudaki kurallarını bilmeniz gerekir. Son olarak, daha önce kamp alanlarında bulunmadıysanız, bazı ortak yaşam kurallarına dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Yazılı olmayan bu kurallara örnek olarak başkasının yaşam alanına giriş çıkışı engellememek, motor veya jeneratörünüzü kullanmadığınızda kapalı tutmak, özellikle geceleri yüksek sesle müzik dinlememek ve atık suyunuzu yaşam alanınızda tahliye etmemek sayılabilir. Ayrıca, sizinle sohbet etmek isteyecek birçok insana hazırlıklı olun!

En Çok Okunanlar