Generali Sigorta A.Ş

Ömür boyu aynı işi yapmak gerektiğini söyleyen biri olağanüstü bir kariyer seçimi yapmış olmalı. Ancak birçoğumuz için, 20’lerimizde ve 40’larımızda kendi adımıza ideal gördüğümüz kariyer seçimleri aynı olmayabilir. O halde, yaşınız ilerledikten ve yıllar boyunca bir sektöre alıştıktan sonra nasıl kariyer değiştirebileceğinize bir göz atalım mı?

Becerilerinizi tanımlayın

Yaptığınız görevlerin ve öğrendiğiniz becerilerin birçoğu tamamen farklı kariyer alanlarında da bulunabilir. Bu yüzden, atmanız gereken ilk adım, ne yapabileceğinizi ve başka nerede değer yaratabileceğinizi belirlemektir. Liderlik ve sunum becerileri gibi tecrübelerinizi işin içine katarak yaşınızı avantaja dönüştürmenizin mümkün olduğunu daima aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Bilgilerinizdeki eksiklikleri keşfedin

Günümüzde kod yazma kurslarından eksiksiz bir üniversite eğitimine kadar her şeyi internet üzerinden yapabilirsiniz. Bu yüzden, hayalinizdeki işe ulaşmanızı sağlayacak bazı becerilere sahip değilseniz, bunları elde etmeniz kolay sayılır; tabii ki bütçenizin ve zamanınızın izin verdiği ölçüde! Ayrıca öğrenme sürecinin mutlaka resmi bir etkinlik olması gerekmiyor. Örneğin; hiç bilgisayar kullanmak zorunda kalmadığınız bir kariyer seçmiş olmaktan dolayı pişmanlık duyuyorsanız, teknoloji bloglarını takip ederek bilgisayarla ilgili konulara dair güncel bilgileri takip edebilirsiniz.

Dezavantajların farkında olun

İş değişikliği, bir parmak şıklatmayla ve zahmetsize gerçekleşen bir gelişme değil elbette... Yeni bir kariyer, yaşadığınız evden, semtten, şehirden ve hatta ülkeden taşınmanız ve en azından başlangıçta muhtemelen daha düşük bir ücret alacağınız anlamına da gelebilir. Eğer bir aileniz varsa, öncelikle bu durumun onları nasıl etkileyeceğini düşünmeniz gerekir. Bu aşamada sorun yoksa, ardından akılcı bir plan yapma süreci gelir. Ek bir bütçe oluşturmanız daha düşük kazançla iyi yaşamanıza yardımcı olabilir mi ya da daha büyük bir eve taşınmak yerine işe gitmek için daha fazla zaman harcamayı kabullenebilir misiniz gibi olasılıkları gözden geçirmeniz gerekir. Ani kararlar vermeden önce bütün bu olasılıkları değerlendirmeniz, daha sağlam adımlar atmanıza yardımcı olur.

Hazır olduğunuzda işe LinkedIn ile başlayın

Birçok işveren LinkedIn ile işe alım yapar. LinkedIn, profesyonel bir ağ kurmanıza yardımcı olacak birçok sektör forumu sunmaktadır. Bir ağa sahip olmak, serbest çalışmaya veya danışmanlığa geçiş için son derece faydalıdır.

Ne yaparsanız yapın, ama asla değişim korkusuna yenik düşmeyin!

Generali Sigorta ailesinin bir parçası olmak için öz geçmişinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderebilir veya Linkedin veya Kariyer.net üzerinden açık pozisyonlarımızı takip edebilirsiniz.

 

En Çok Okunanlar