Generali Sigorta A.Ş

Hepimiz bu hissi biliriz: Bir trene veya uçağa yetişmeye çalışırken, bineceğimiz aracın rötar yaptığını ve hatta iptal edildiğini öğrendiğinizde, tüm planlarınız bir anda alt-üst olur ve gününüz stresli bir hale gelir. Ne aksilik, değil mi?

Bu felaket senaryosu, özellikle kış mevsiminde kötü havalar kendini hissettirdiğinde ve mevsime bağlı talep artışının toplu taşıma hizmetlerini olumsuz yönde etkilediğinde sıkça yaşanır. Peki, bu seyahat kaosunun planlarınızı bozmasını önlemek için ne yapabilirsiniz? Herhangi bir aksaklık yaşamadan hedefinize ulaşabilmeniz için bir adım önde olmanızı sağlayacak en iyi ipuçlarına ve tüyolara göz gezdiriyoruz şimdi...

Önceden planlayın

Seyahat rezervasyonunuzu, - en az altı hafta önce olmak üzere - uzun zaman evvelinden yaptırın. Hem daha az ödersiniz hem de daha fazla seçeneğe sahip olursunuz. Yoğun olmayan servisler daha sakin olur ve iptal edilme olasılıkları daha düşüktür. Sakın ola, bir veya iki güzergaha bel bağlamayın ve seyahatinizi akıllıca planlamak için geniş zaman ayırın. Mümkünse, kısa süreli konaklamalar ile yolculuğunuzu parçalara bölün. Her daim gecikmeleri hesaba katmayı unutmayın. Yolculuğunuz planınıza göre ilerlemediğinde fazladan bir ekstra gününüz olması, sizi daha az strese sokacaktır.

Esnek olun

Bazen seyahat etmekten başka şansımız yoktur. Hal böyleyse, alternatifinizin olması için esnek bilet rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Servisiniz rötar yaparsa veya iptal edilirse, seyahat operatörünüz biletinizi başka bir güzergah veya tarih ile değiştirmeyi düşünebilir. Bu olasılığı hesaplayın ve esneklikten  faydalanmaya bakın. Ayrıca otomobilini paylaşabileceğiniz bir arkadaş gibi yedek bir plana sahip olmanız işe yarayabilir. Ne olur ne olmaz!

Haberleri takip edin

Hareket tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak gözünüz seyahat operatörünüzün web sitesinde veya uygulamasında olsun. Hava şartlarına, grevlere veya teknik çalışmalara bağlı olası rötarlardan haberiniz olacaktır. Ayrıca, seyahat edeceğiniz şirketi arayarak veya sosyal medyada takip ederek güzergahınız hakkında en güncel bilgileri edinebilirsiniz. 

Son tavsiye: sakin olun

Bazen aksiliklerden kaçınamayız. Bu yüzden sakin olun, güncellemeleri takip edin ve kitaplar, hobi setleri, yazı yazımı veya oyun konsolları gibi yollarla oyalanın. Bunlar dikkatinizi dağıtarak sıkıntınızı daha katlanılabilir hale getirir. 

En Çok Okunanlar