Generali Sigorta A.Ş

Koronavirüs salgını sürecinde virüsten kendimizi, sevdiklerimizi ve etrafımızdakileri korumanın tek yolu evden dışarı çıkmamak. Ancak market alışverişi, iş ve benzeri nedenlerle dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda almamız gereken kritik bazı önlemler bulunuyor. Koronavirüs günlerinde evde hijyen nasıl olmalı? Dışarıya çıkmak zorunda kaldığımızda hangi önlemleri alarak sevdiklerimizin sağlığını koruyabiliriz? Hemen hemen herkes “Koronavirüs kıyafetler üzerinde ne kadar yaşar?” ve “Havadan Koronavirüs bulaşır mı” sorularına yanıt arıyor. Koronavirüsün herhangi bir yüzeyde yaşayabilir olup olmadığı hakkında bilim dünyasında farklı görüşler bulunmaktadır. Ancak hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığı ve güvenliği için, market alışverişi gibi zorunlu nedenlerle dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda, özellikle dışarıda başkalarıyla yakın temas söz konusu ise, eve döndüğünüzde elbiselerinizi mutlaka çamaşır makinesine atın ve yıkayın. Ayakkabılarınızı dışarıda çıkarın ve ellerinizi iyice yıkadıktan sonra ev kıyafetlerinizi giyin. Bu süre zarfında evde bulunan diğer bireylerle temas etmemeye de özen gösterin.

Çanta, cüzdan, para ve kredi kartınızı unutmayın

 

Koronavirüs günlerinde evde hijyen nasıl olmalı?

Kıyafetlerinizin yanı sıra çanta, cüzdan, para ve kredi kartları da mikropları eve kolayca taşıyabilecek eşyalardır. Dışarı ile temasınızın ardından eve geldiğinizde dışarıda kullandığınız tüm eşyaları kolonyalı bir bez ile temizlemeyi ihmal etmeyin.

Mutfaktaki araç gereçleri temiz tutun

 

Koronavirüs günlerinde evde hijyen nasıl olmalı?

Belki de evin en sık kullanılan bölgelerinden biri olan mutfak, aynı zamanda en hijyenik olması gereken alanların da başında geliyor. Mutfakta sıkça kullandığımız bulaşık süngeri, kurulama bezi, kesme tahtası gibi araçların yanı sıra lavabo ve çevresi, virüs ve bakterilerin en çok bulunduğu yerler arasındadır. Günlük telaşlar ve özellikle de çocuklu ailelerin daha az vakte sahip olmaları bu araçların ve lavaboların temizliğinin ötelenmesine neden olmaktadır. Ancak unutmamalıyız ki, mutfaktaki bu araç gereçlerin hijyenik olması hayati önem taşımaktadır. Mümkün olduğunca bulaşık süngerleri ve kurulama bezleri sıklıkla değiştirilmeli, kesme tahtaları belli aralıklarla çamaşır suyuyla yıkanmalı, mutfak içi eşyalar ve makineler sürekli olarak dezenfekte edilmelidir.

Banyo ve tuvaleti her gün yıkayın

 
Koronavirüs günlerinde evde hijyen nasıl olmalı?

Virüs ve bakterilerin en sevdiği diğer alanlar banyo ve tuvaletlerdir. Bu alanların temiz olmasına Koranavirüs döneminde daha da fazla dikkat edilmelidir. Çamaşır suyu ile her gün temizlenmesi gereken bu yerlerde bulunan havlu, lif, sabunluk gibi eşyaların da sürekli değiştirilmesi ya da dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Özellikle havlu ve lif gibi eşyalar ıslak bırakılmamalı, günlük kullanımın ardından çamaşır makinesinde 40 derece ve üzerinde sıcaklıkta yıkanmalıdır. Diş fırçaları ise mümkünse diş fırçası kabında saklanmalıdır. Tuvalet kenarları, duş yeri ve lavabo çevresi ise her gün düzenli olarak temizlenmelidir.

Sık kullanılan elektronik cihazlara dikkat edin

 
Koronavirüs günlerinde evde hijyen nasıl olmalı?

Temizlikleri fazlasıyla ihmal edilen ve hemen hemen her an kullandığımız telefon, bilgisayar, tablet ve TV kumandası gibi elektronik cihazların temizliği de hayati önem taşımaktadır. Virüsün elden ele kolayca yayılma gösterdiği bu cihazların temizliği kolonyalı mendil ya da dezenfekte edilmiş bir bezle düzenli olarak yapılmalıdır.

 

Kapı, dolap ve pencere kollarını unutmayın

Her gün birden fazla kez temas ettiğimiz kapı, dolap ve pencere kolları ile priz ve lamba anahtarları virüsün bulaşabileceği yerlerin başında gelir. Temizlik esnasında unutulan bu bölgelerin hijyenikliği sağlığınız için oldukça önem taşır. Dolayısıyla bu bölgeler her gün temizlenmeli ve temastan sonra mutlaka eller yıkanmalıdır.

 
Koronavirüs günlerinde evde hijyen nasıl olmalı?
 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

En Çok Okunanlar