Generali Sigorta A.Ş

Hava soğudukça, evde yanan sobanın, kombinin ya da klimanın sıcaklığını yükseltme isteği de artar! Isınma kaynağınızı sürekli açık tutmak çok cazip gibi görünebilir ama unutmayın ki, bunun bir maliyeti vardır. Oysa ki; daha az ısıtma kullanmak, para tasarrufunun yanı sıra enerji harcamanızı azaltmak adına da harika sonuçlar verir. Bu kış çevre açısından üzerinize düşeni yapmanın yanı sıra hem ısınmak hem de ısınma masraflarını düşük tutmak için yapabileceğiniz çok şey var. İşte bunlardan bazıları...

Isıyı içeride tutun

Evinizde ne kadar ısı tutarsanız, o kadar az ısı üretmeniz gerekir. Bu yüzden kapılara rüzgar kesici takın ve kesilmesi gereken diğer hafif hava akımlarının nerede olduğunu bulmak için bir mum kullanın. Duman hava akımlarının olduğu noktalara doğru çekilecektir ve o boşlukları kapatmanız için size rehberlik edecektir.

Akıllı perde kullanımı da kuşkusuz faydalı olacaktır. Gün içerisinde güneş ışınlarını yakalamak için perdeleri açın ve güneş battığında, ısıyı içeride tutmak için perdeleri kapatın.

Yalıtım da bir hayli önemlidir. Mümkünse, çift camlı pencereler kullanın. Eğer bu imkanınız yoksa, duvar yalıtımını kontrol ettirmek ve gerekirse iyileştirmek gibi alabileceğiniz başka önlemler de vardır. Bir uyarımız da su ısıtıcınızla ilgili: düzgün bir yalıtım, su ısıtıcınızın verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.

Daha az ısı kullanın

Genel olarak tişört ve şort giymeye alışıksanız, şimdi artık kalın giysileri ve yumuşak battaniyeleri hayatınıza sokma zamanı... Neticede, vücut ısısı tamamen ücretsiz bir kaynak! Her halükarda yemek pişirmeniz ve banyo yapmanız gerektiğinden, sıcaklığı evin kalanına yaymak için mutfak ve banyo kapılarını açık bırakmalısınız.

Termostatı akıllıca kullanın

Şimdiye kadar verdiğimiz tavsiyelere uyduysanız, artık termostatınızın derecesini kısmaya hazırsınız demektir! Bundan sonra termostatın çok yüksek ayarlarda kalması gerekmeyecek. Her odanın ne kadar ısıya, ne kadar süre boyunca ihtiyaç duyduğunu incelemeyi sakın unutmayın. Örneğin, yatak odasının daha serin olması gece daha iyi uyumanıza yardımcı olacaktır. Apple HomeKit ile uyumlu olanlar gibi programlanabilir termostatlar veya akıllı ısıtma cihazları sizin için biçilmiş kaftandır. Çünkü bu uyumluluktaki cihazlar, bir süre sonra kendi masraflarını karşılamış olurlar.

Tabii ki, yetersiz ısıtmanın tüm bu çabalarınızı boşa çıkarmasını istemezsiniz. Bu yüzden kullandığınız cihazı düzenli olarak kontrol ettirmelisiniz.

Son bir önerimiz daha var: eğer mevcut ısınma tertibatınızdan memnun değilseniz, enerji sağlayıcılar arasında geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. Böylece mevcut fatura ödemelerinizi azaltmanız mümkün olabilir. Denemeye değer, değil mi?

En Çok Okunanlar