Generali Sigorta A.Ş

Sürücüler için, yeni bir otomobil seçerken en büyük ikilemlerden biri genellikle otomobilin boyutudur. Her ikisi de yüksek emniyet puanları almış olsa bile, büyük bir araç gerçekten küçük bir araçtan daha emniyetli midir? Bu yazıda, size en uygun aracı seçmenize yardımcı olmak için küçük - büyük araç emniyeti tartışmasının ardında yatan gerçeği araştırıyoruz.

Öncelikle, bir otomobilin emniyet puanının benzer boyutlu başka bir otomobile kıyasla ölçüldüğünü bilmeniz önemlidir; bu yüzden, iki modelin aynı puana sahip olması trafikte eşit derecede emniyetli oldukları anlamına gelmez! Büyük araçlar, büyük ölçüde fiziksel ebatları dolayısıyla istatistiki olarak küçük araçlara göre daha emniyetlidir.

Daha büyük bir otomobil genellikle daha ağırdır ve kafa kafaya bir çarpışmada sizi koruması olasılığını çok artıran daha büyük kaputu ve çarpışma bölgesi ile fiziksel açıdan daha baskın bir araç anlamına gelir. Aslında bir araştırmaya göre, Sportif Arazi Araçları bir kazada en yüksek hayatta kalma şansını sağlarken; mini otomobillerin beş kata varan oranda daha kötü performans sergilediği ortaya koyulmuştur.

Ancak bütün büyük otomobiller eşit değildir! Modern modeller eski araçlara göre çok daha iyi emniyet ekipmanlarına sahiptir; bu yüzden her türlü modern elektronik cihaza sahip küçük ve yeni bir araca kısayla büyük bir eski otomobil daha az güvenli olabilir. Trafikte emniyet söz konusu olduğunda sürüş tarzınız hala en önemli faktördür ve bazı durumlarda büyük otomobiller sürücülere sahte bir güven hissi vererek daha dikkatsiz otomobil kullanmalarını sağlayabilir.

Şaşırtıcı bir şekilde, renk de önemli bir bileşendir; araştırmalar, büyük ölçüde geceleri daha zor görülebilmeleri yüzünden siyah arabaların kazaya karışması olasılığının %47 daha yüksek olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla bir sonraki otomobilinizi seçerken renk hususuna da dikkat etmeniz gerekir!

Son olarak, büyük ve küçük bir otomobil arasındaki seçim nihai olarak ihtiyaçlarınıza ve bulunduğunuz yere bağlıdır. Hafta sonunda şehir dışına çıkma alışkanlığınız yoksa, küçük modeller genellikle daha şehir dostudur. Özellikle de küçük park yerlerine girerken küçük araçlar her zaman avantajlıdır.

Ancak geniş bir aile, büyük bir Sportif Arazi Aracına ihtiyaç duyabilir. Olası trafik kazalarından maddi olarak etkilenmeyi önlemek için trafik sigortası ve kasko yaptırmayı unutmayın. Kasko sizin aracınızın zararlarını karşılarken, zorunlu trafik sigortası karşı tarafa verilen maddi zararları karşılamaktadır.