Generali Sigorta A.Ş

Ufukta bir tatil görünmüyor olsa bile, yurt dışından ilham almak için birçok fırsata sahipsiniz. Dünya çapında ve Türkiye’de Covid-19’a bağlı kısıtlamalar dolayısıyla kamusal alanlarda bulunmanın, seyahat etmenin, hatta seyahat planları yapmanın bile gittikçe zorlaştığı, turistik yerlerin ziyarete kapatıldığı günümüzde tekrar serbestçe dışarı çıkabileceğiniz günleri hayal ediyor olabilirsiniz. İster gelecekte yapacağınız bir geziyi planlamak, ister geçmişteki bir macerayı yad etmek istiyor olun, gezme arzunuzu yatıştırmak için başvurabileceğiniz birçok çevrimiçi kaynak mevcut.

İzleyerek

Filmlerle dünyanın dört bir yanına ışınlanın – İtalyan başkentinin siyah beyaz güzelliğini sergileyen Roma Tatili (1953), sizi Amerika’nın sarp Pacific Crest güzergahı boyunca gezmeye çıkaracak Yaban (2014) ya da enerjik seyyar satıcıların nefes kestiği Çılgın Zengin Asyalılar (2018) ile maceraya atılın. Uzak bir ülkeyi tanımanın en güzel yollarından biri de yemek kültürleri olduğu için, David Chang’in Ugly Delicious serisi ve Chez Panisse’in eski şefi Samin Nosrat’in aynı adlı kitabından uyarladığı Tuz, Yağ, Asit, Isı belgeseli dünyanın dört bir yanındaki lezzetleri keşfetmenizi ve hem kültürleri hem de damak tadının önemini kavrayacağınız bir yolculuğa çıkmanızı sağlayabilir.

Sırf bir şehri ziyaret etmeyecek olmanız, oranın sokaklarını keşfetmenizi ve yerel halkı tanımanızı engelleyemez. Konaklama platformu Airbnb, ev sahiplerinin sanal misafirleri ağırlamasına izin veren Çevrimiçi Deneyimleri kullanıma sundu. Sadece birkaç tık ile İskoçya’da koyunlarla meditasyon yapabilir veya İtalyan büyükanne ile makarna yapmayı öğrenebilirsiniz.

Öğrenerek

Bir geziyi eğitici bir deneyim ile bir araya getirmek zaman geçirmenin popüler bir yoludur ve bunun için her zaman evden çıkmanız gerekmez! Duolingo gibi birçok dil öğrenme uygulaması kullanarak bir sonraki maceranıza hazırlanabilirsiniz! Hadi sizde hemen Fransızca, Arapça veya uygulamanın sunduğu 30’dan fazla dilden birini öğrenmeye başlayın.

İnterneti dil öğrenmek dışında da farklı kültürleri tanımak için kullanmanız mümkün; örneğin, İspanyol ressamlarını tanıyabilir ve İspanyol kültürüne hakimiyetinizi artırabilirsiniz.

Dinleyerek

Field Recordings podcast’i ile amatör yayıncıların kaydedip yüklediği sesleri dinleyerek dünyanın dört bir yanındaki seslere tanık olun. Gününüze tropik bir Sri Lanka yağmur ormanı kaydını dinleyerek başlayın ve çocuklarınıza Avustralya’nın Kanguru Adasındaki kurbağaların korosunu dinletin. Online gezi yerine gerçek yurtdışı seyahati yapmayı mı planlıyorsunuz? Vize için zorunlu olan seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın!

En Çok Okunanlar