Generali Sigorta A.Ş

Otomobil Alarmı

Otomobil alarmı alırken dikkat etmeniz gereken esas unsur otomobilinizi ne tür tehlikelerden korumak istediğinizdir. Örneğin sadece seyrek olarak sokak aralarına park ediyorsanız ve otomobilinizin içinde değerli bir şey bırakmıyorsanız buna uygun basit bir alarm seçerken; sürekli tanımadığınız bölgelerde park etmeniz gerekiyor ve aracınızın içinde değerli eşyalar oluyor ise daha fazla sensörü olan bir alarm seçmeniz gerekecektir. Alarm çeşitleri, alarm seçimi ve alarm taktırma esnasında bilinmesi gerekenler gibi otomobil alarmında dikkat edilmesi gerekenler...

Sensörler

Basit otomobil alarmları genel olarak kapıların açılması ve darbelere karşı sensörlere sahiptir. Eğer genelde otopark kullanan biriyseniz ve alarmı içiniz rahat olsun diye alıyorsanız giriş modeli bir alarm işinizi görecektir. Ama eğer iş için yük taşıdığınız fazla kapısı olan ve genelde sokak aralarına park ettiğiniz bir aracınız var ise bagaj ve yan kapılar için manyetik sensörleri olan ve ayrıca araç içindeki hareketleri algılayabilen bir alarm çok daha sağlıklı olacaktır. Radar sensör olarak tabir edilen aracın içindeki hareketleri algılayan sensörler ayrıca camları açık bırakabilmenizi de sağlarlar. Ama bunların hassasiyet ayarının çok iyi yapılması gerekir yoksa en ufak rüzgar veya harekette yanlış alarma sebep olabilirler.

Önemli ek özellikler: Alarm pili

Eğer otomobilinizin hırsızları üzerinde çalışıp aküyü kesecek kadar cezbedeceğini düşünüyorsanız bu pil alarmınızın akü kesildikten sonra bile çalışmasını sağlayacaktır. Ama genel olarak bir çok otomobil sahibinin bu konuda endişelenmesine gerek yok.

Uzaktan çalıştırma

Güvenlik konusunda pek bir faydası olmasa da özellikle kış aylarında sıcak bir otomobilin sizin beklemesi için lüks olarak düşünülebilecek bir eklentidir.

Kontak kiliti

Alarm çalışır durumdayken otomobilin çalıştırılmasını engeller. Eğer hırsızlar alarmınızın uyarısını geçmenin bir yolunu bulmuşsa bu çok önemli bir eklenti olacaktır.

Alarmlar

Alarm takılması için otomobilin iç aksamlarına erişildiği için bu tarz işlemleri her zaman garantili çalışan ve güvenebileceğiniz servislerde yaptırmanız gerekmektedir. Alarmların hassasiyet ayarlarının düzgün yapıldığına dikkat etmelisiniz yoksa yanlış alarmlar ile geceleriniz kabus olabilir. Daha detaylı ilgi için otomobil alarmının gereklilik ve yararları konusundaki bir başka blog yazımıza da göz atabilirsiniz. Aracınızı koruma altına almak için kasko değeri sorgulama ve sigorta fiyatları konularında bilgi edinmeyi unutmayın...

En Çok Okunanlar