Generali Sigorta A.Ş

Paralel park etmenin en stresli ve en zor sürüş manevralarından biri olduğu bilinir. Bu kadar zor olduğu için, acemi sürücüler paralel park alıştırması yapmaya pek istekli olmaz. Peki ama neden? Bir aracı dar bir alana park etmek normalde bile zor olabilir, yoğun trafikte ise daha da streslidir.

Acemi sürücüler başlangıçta aile fertleri veya arkadaşları ile sakin bir yerde, örneğin bir sokakta alıştırma yapmalıdır. Daha sonra ise becerisini ve özgüvenini geliştirmek için mümkün olduğu kadar fazla alıştırma yapmaya devam etmelidir. Deneyimli sürücüler ise tekniğini iyileştirme gereksinimi hissederse bilgilerini tazelemek için bir kursa kayıt yaptırabilir.

Bunun için en iyi başlangıç noktası yakınınızdaki bir sürücü kursu olacaktır. İnternet üzerinde birçok kaynak bulunabiliyor olsa da bunların güvenilirliğinden emin olun. Bu rehberde paralel park etmeyi ayrıntılı olarak, adım adım açıklayacağız. Unutmayın, alıştırma yaptıkça deneyim kazanırsınız; kısa sürede bu manevranın ustası olabilirsiniz.

Paralel park nasıl yapılır?

Bütün bunları aklımızda bulundurarak, bu zor manevrayı öğretmek için net ve kısa bir rehber oluşturduk. Korkunuzun üstesinden gelmek için okumaya devam edin. Daha sorunsuz bir paralel park deneyimi için şu 12 adımı takip edin:

Paralel park: Aşamalı rehber

  • Geniş ve uygun bir park yeri bulun. Bu, giriş ve çıkış için geniş alan sağlaması bakımından önemlidir.
  • Önce emniyette olmaya dikkat ederek, sinyal verin ve gördüğünüz alanın yanından ilerleyin. Otomobilinizin yaklaşık bir buçuk katı büyüklüğünde bir alan seçmelisiniz. Her iki uçta da en az 60 cm boşluk bırakmanız gerekir.
  • Arkasına park etmek istediğiniz otomobilin yanında durun. Sabit duran otomobille aranızda yaklaşık 1 metre mesafe bırakın. Hazırlanmak için otomobilinizi hizalayın.
  • Yeterince mesafe bıraktığınızdan emin olunca, geri vites lambalarınızın yanıp yanmadığını kontrol edin ve aynalarınızı kontrol etmeye devam edin. Etrafınızdaki her şeye dikkat edin ve öncelikle gelen araçların geçmesini bekleyin.
  • Arka camdan bakarak yavaş ve dikkatli şekilde geri gidin.
  • Taşıtınızın arkası yanınızdaki araç ile aynı hizaya geldiğinde, direksiyonu kaldırım yönünde çevirin. Hareket etmeden önce sağ tarafınızdaki kör noktayı mutlaka kontrol edin.
  • Boşluğun ortasına ulaşana kadar 45 derecelik açıyla hareket edin. Çok hızlı ilerlememeye dikkat edin, acele etmeyin. Kontrol etmeye devam edin ve dikkatli olun.
  • Gelen araçlar ve yayalar olup olmadığını kontrol edin.
  • Otomobilinizin önü öndeki otomobilden uzaklaştığında, direksiyonu diğer yöne - kaldırımın karşı tarafına doğru çevirin.
  • Son olarak aracı düzeltin. Park ettiniz. Gerekirse otomobilinizi ileri ve geri hareket ettirerek ortalayın.
  • Memnun kalmadıysanız tekrar deneyebilirsiniz. Uzun sürmesine aldırış etmeyin.
  • Doğru park ettiğinizde ve kaldırıma paralel olduğunuzda otomobili durdurun. Başardınız!

Kasko sigortası yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? Generali Sigorta, kasko sayfasından bilgi edinin.

KAYNAKLAR https://www.britishparking.co.uk/Login.aspx?ReturnUrl=%2FNews%2Fmonday-musing-parallel-parking&itemname=News https://driving-tests.org/beginner-drivers/how-to-parallel-park/

En Çok Okunanlar