Generali Sigorta A.Ş

Günümüzde sağlığına özen gösterenlerin dilinden düşmeyen süper gıda aslında ne anlama geliyor ve süper gıdaları nereden bulabilirsiniz? Süper gıda, besin içeriği yüksek (ve genellikle düşük kalorili), kolesterolü düşürmekten kalp sorunlarını önlemeye kadar bir dizi kanıtlanmış faydası bulunan gıdaları tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

İşte süper gıdaları her yemeğinize dahil etmenin ve sağlığınız üzerindeki bu muazzam faydaları görmenin basit yolları. Mesela, gününüze bir süper gıda smoothie’si ve bir bardak yeşil çay ile başlayabilirsiniz. Süper gıda statüsüne sahip birçok meyve ve sebze arasında yaban mersini, brokoli ve pancar yer alır.

Hatta, bir ölçek brokoli, önerilen günlük C vitamini miktarının %100’ünden fazlasını içerir! Geçmişte Çin tıbbında kullanılan yeşil çay ise, sağlık açısından birçok faydası bulunan bir diğer süper gıdadır. Metabolizmanızı hızlandırmak ve kanseri önleyen güçlü antioksidanlardan faydalanmak için hemen bir bardak yeşil çay demleyin! Gerçekten canlandırıcı bir şey arıyorsanız, yeşil maça çayını deneyin; normal yeşil çaya göre 137 kat daha fazla antioksidan içerir!

Akdeniz diyeti, dünyanın en sağlıklı diyetlerinden biri olarak bilinir; bu yüzden, Akdeniz’de birçok süper gıdanın bulunması şaşırtıcı değildir. Yüksek miktarda D vitamini ve omega 3 yağ asitleri içeren uskumru veya sardalya gibi yağlı balıklar tüketerek öğle veya akşam yemeğinize sağlıklı unsurlar ekleyin ve hem lezzeti üst düzeye çıkarmak hem de C vitamini yüklemesi yapmak için yemeklerinize biraz sarımsak ilave edin. Türk mutfağında bolca tüketilen ancak süper gıda özellikleri taşıdığını bilmiyor olabileceğiniz tarçın, yoğurt ve badem de yemeklerinizle birlikte harikalar yaratacaktır.

Çikolatasız yaşayamayanlara harika bir haberimiz var! Süper gıdalar, kakaonun antioksidan ve ruh halini iyileştirici özellikleri dolayısıyla tatlılara kadar uzanır. Ancak çikolatalı pastayı yemeden önce, bunun sadece bitter çikolata için geçerli olduğunu hatırlatırız! Hem şeker krizlerini bastırmak hem de faydalarını görmek için akşam yemeğinden sonra birkaç kare bitter çikolata yiyin. Sağlıklı olmaya giden yolda eğlenemeyeceğinizi kim söyledi? Sağlığınız için dengeli ve süper gıdalara bolca yer verdiğiniz bir diyet yaparken, geleceğinizi de düşünmeyi ihmal etmeyin. Generali Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile her türlü sağlık ihtiyacınız için yanınızdayız.

En Çok Okunanlar