Generali Sigorta A.Ş

Kalabalık aile davetleri için yemek hazırlamak, pahalı ve zaman alıcı bir çaba haline gelebilir ancak biraz dikkatli bir planlama ve el altında bulundurulacak yeterli malzeme stokuyla kolayca masrafları düşürebilir ve herkesi memnun edecek bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte, yöntemi:

Yemekleri kısık ateşte yavaş pişirin. Fiyatı düşük et dilimlerinin genellikle yavaş pişirilmesi gerekir ancak satın alınabilecek en ağızda eriyen etler de bunlardır. Üstelik bunlar hem tüm gün pişmeye bırakabileceğiniz hem de çok sayıda insanı rahatlıkla doyurabileceğiniz etlerdir, dolayısıyla yemekli davetler için idealdir. Fransız usulü et sote için pahalı olmayan yahnilik biftek kullanılır ve kış mevsiminde iç ısıtan bir yemektir. Alternatif olarak but eti de paranızın karşılığını verir ve mükellef bir tandır yapılabilir.

Tek tencerede toplu pişen yemekleri göz ardı etmeyin. Bütün malzemeleri tek tencerenin içine atıp pişirmek son derece tatminkârdır! Yahni ve körili et gibi yemekler yapmak hem pratik hem de ekonomiktir, genellikle de günlük beş porsiyon meyve ve sebze ihtiyacını tek seferde karşılar. Öncelikle pratik bir tariften yararlanın ve istediğiniz sebzeleri ekleyerek doğaçlama yapın. İşte, şipşak bir Yeşil Körili Tavuk ve pahalı olmayan bir etin kullanıldığı harika bir güveç.

Sebze yemeyi tercih edin. Et kullanmak, yemek masraflarını artırır; öyleyse haftada birkaç gün sebze yemekleri yiyerek masrafları kısmaya ne dersiniz? Yeterince protein almak için tariflere yumurta, kabuklu yemiş, tahıl, bakliyat ekleyebilirsiniz. Leziz nohutlu ve hindistancevizli köri ile baharatlı havuç ve mercimek güvecine göz atmanızda fayda var.

Mevsiminde alışveriş yapın. Hızlıca mevsim sebze ve meyvelerini araştırıp bunları alışveriş listenizin başına ekleyin. Fiyatları, turfanda sebze ve meyvelere göre çok daha ucuzdur.

Son olarak; mutlaka mutfak dolaplarınızı ve buzluğunuzu kısa sürede sağlıklı ve ekonomik yemeklere dönüştürebileceğiniz malzemelerle doldurun. Örneğin; yahni, körili et ve güveç gibi yemekler için kullanılabilecek köri sosu, domates konservesi ve hindistancevizi sütü, ayrıca bu yemeklerin bazılarına çok yakışan donmuş çilek ve böğürtlen gibi meyveler, karides, tavuk ile bezelye ve ıspanak gibi sebzeler bulundurabilirsiniz.

En Çok Okunanlar