Generali Sigorta A.Ş

İnternet, nerede olursanız olun, sanata ve kültüre kolayca ulaşmanızı sağlıyor. En iyi dijital koleksiyonlardan, çevrimiçi performanslara ve sanal turlardan bazılarına göz gezdiriyoruz. Teknoloji sayesinde, Met müzesinin muazzam sergi alanlarını keşfetmek için New York’a gitmeniz gerekmiyor; 360 derece açıyla çekilen videolarla müzeyi evinizden gezebilirsiniz. İşte koltuğunuzdan kalkmadan, üstelik ücretsiz olarak erişebileceğiniz bazı sanat ve kültür noktaları.

24 saat açık sanat programına katılın

Koleksiyonlarını kataloglayan birçok kurum, duvarlarında asılı ve sergi vitrinlerinde duran eserleri fotoğraflayarak bunları çevrimiçi sergi alanlarına yüklemiştir; örneğin Melbourne’deki Victoria Ulusal Galerisi’nde bulunan Aborijin sanat eserleri ve Floransa’daki Uffizi Galerisi’nde sergilenen Rönesans şaheserleri bunların aralarında görülmeye en az diğerleri kadar değecek bir kaçıdır. Ayrıca, etkileşimli Google Sanat ve Kültür turları sayesinde, birçok uluslararası galerinin kapısı daima açık.

Amsterdam’daki Rijksmuseum’u gezerek Hollanda’nın Altın Çağından şaheserleri görün, Seul’deki Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi’nde ünlü Güney Koreli sanatçıların eserlerini inceleyin ve Bilbao’daki Guggenheim’ın parlak, gümüş çatısını keşfederken ünlü mimar Frank Gehry’nin en büyük eserlerinden birine tanık olun. Bunun ardından, Britanya Müzesi’nin 360 derece sanal turu ile Mısır mumyalarından Parthenon heykellerine kadar tarihin birçok sayfasında gezinin.

Çevrimiçi koleksiyonlara göz gezdirin

YouTube’un binlerce kedi videosu barındırdığını düşünüyor olabilirsiniz ancak birçok galerinin ve müzenin bu platformda koleksiyonlarını ve geçici sergilerini paylaştığını biliyor muydunuz? Getty Müzesi’nin, Madrid’deki Museo Nacional del Prado’nun ve Londra’nın Ulusal Galeri’sinin kanallarını inceleyin.

Sahneyi evinize taşıyın

Farklı tiyatro oyunlarını internet üzerinden takip edebileceğiniz Tiyatrolar.tv ile istediğiniz zaman evinizin rahatlığında tiyatroya gidebilirsiniz. İsterseniz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın YouTube sayfasından Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eserlere ulaşabilirsiniz.

Tercihiniz müzik ise, TRT 2’nin YouTube sayfasından Pazar Konseri kayıtlarına ulaşabilir ve çeşitli illerin Devlet Senfoni Orkestraları tarafından seslendirilen eserleri dinleyebilirsiniz. Sağlığımızı ön planda tutmak için sanat ve kültür gibi sosyal etkinlikleri de evden çıkmadan takip ettiğimiz günümüzde, Generali Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tüm sağlık ihtiyaçlarınızda sizinle.

En Çok Okunanlar