Generali Sigorta A.Ş

1. Aydın - Kalyon Çöpşiş & Murat Hoca

Şehirler Arası Yolculuklarda Uğranması Gereken 23 Lezzet Durağı

Akdeniz yolculuklarının vazgeçilmezi ise Aydın’da yer alan Kalyon Çöpşiş. Adından da anlaşılacağı gibi çöp şişiyle ünlü, ama en güzel hizmetlerinden biri de yemek bitip ödemenizi gerçekleştirdiğinizde size yolluk olarak soda ve sakız vermeleri.

2. Muğla – Sardunya Restaurant

Deniz kenarında rüzgar efil efil eserken kim ahtapot ızgara, kalamar, kabak çiçeği dolması ve balıklarla dolu bir sofrada oturmak istemez ki?

3. Antalya - 7 Mehmet

Etleriye ünlü olan 7 Mehmet, Antalya’nın en ünlü lezzetlerinden birisi olarak hem Antalyalı'ların hem de şehir ve yurt dışından gelen misafirlerin uğrak noktası.

4. Samsun - Samsun Pidecisi

Samsun’dan geçiyorsanız Bafra pidesi yemeden gitmemelisiniz. Size önerimiz incecik ve çıtır çıtır pideleriyle Samsun Pidecisi.

5. İstanbul - Erol’un yeri

Hadımköy’de bulunan mekan, Trakya’ya yaptığınız yolculuklarda uğrak noktanız olmalı. Güveçte mantar, pirzola ve köfteleriyle meşhur mekan İstanbulluların yanında yolu düşen herkesin adeta lezzete doyma noktası.

6. Edirne – Aydın Tava Ciğer

Edirne deyince herkesin aklına gelen lezzettir tava ciğeri. Bunu da en iyi yapan yerlerden birisidir Aydın Tava Ciğer. Mekanda lezzet şöleni yaşamak için biraz sıra bekleme ihtimaliniz olsa da değeceğine emin olabilirsiniz.

7. Tekirdağ – Özcanlar Köfte

Şehirler Arası Yolculuklarda Uğranması Gereken 23 Lezzet Durağı

Özcanlar Köfte bir Tekirdağ klasiğidir. Trakya yolculuklarınızda uğrayıp mutlaka patlıcan beğendili Süleymanpaşa köftesi ve tahinli Hayrabolu tatlısını denemeniz gereken bir mekan.

8. Balıkesir – Yasa Dinlenme Tesisleri

Susurluk’tan geçiyorsanız ayran içmeden yola devam etmeyin deriz. En lezzetli Susurluk ayranını bulabileceğiniz Yasa Dinlenme Tesislerinde, sıcacık tostu da denemelisiniz.

9. Afyonkarahisar - Altinay Lokum & Cumhuriyet Sucuk Evi

Şehirler Arası Yolculuklarda Uğranması Gereken 23 Lezzet Durağı

Afyon çevre yolu üzerinde bulunan mekan, ünlü Cumhuriyet Sucukları’nı ve Afyon’un meşhur kaymağıyla yapılan lokumları tadabileceğiniz eşsiz bir mekan.

10. Kastamonu - Çakıroğulları Et Lokantası

Kavurması ve incecik etli ekmeğiyle gönülleri çalan Kastamonu lokantası, fındıklı sütlacıyla da yemek sonrası finali iyi yapabildiğiniz harika mekanlardan birisi. Yolu düşenlerin uğramadan geçmemesi gereken bir Anadolu lokantası olarak notlarınızın arasında yer almalı.

11. Aksaray – Ağaçlı Turistik Tesisleri

Ankara-Adana yolunda bulunan Ağaçlı Turistik Tesisleri, yol üstü dinlenme tesislerini bir üst dereceye taşıyan bir mekan. Testi kebabı ve domates çorbası ise uzun yolculuklarda içinizi ısıtacak lezzetli seçeneklerden.

12. Bolu – Highway Outlet

Bolu’da bulunan Highway Outlet, hem restoran çeşitleri hem de outlet mağazalarının fiyat bakımından oldukça uygun olmasıyla İstanbul'dan Anadolu'ya doğru giden yolda kalpleri çalıyor.

13. Konya - Seranade Etliekmek

Konya’dan geçerken metrelik seçenekleriyle etli ekmeğin tadına bakmamak olmaz. Seranade Etli Ekmek ise Konyalılar tarafından oldukça tutulan popüler etli ekmekçilerden sadece bir tanesi.

14. Bartın - Canlı Balık Mustafa Amca'nın Yeri

Şehirler Arası Yolculuklarda Uğranması Gereken 23 Lezzet Durağı

Amasra'ya gitmişseniz balık yemeden dönmek olmaz. Bunun için de Canlı Balık Mustafa Amca'nın Yeri oldukça ideal lokantalardan birisi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

15. Mersin – Memoş Tantuni

Mersin'de büfeden çok rastlayabileceğiniz tantuniciler arasında iyisini bulmak çok da zor değil. Ünü Mersin sınırlarını aşan ve artık İstanbul'daki ziyaretçilerini de ağırlayan Memoş Tantuni uğramanız gereken mekanlardan birisi.

16. Adana – Kazım Büfe

Bir Adana klasiği olan Kazım Büfe leziz muzlu sütüyle ünlü olsa da atom ve şalgam içenlerinin sayısı da az olmayan bir mekan. Tostlarıyla da müşterilerine keyifli dakikalar yaşatan Kazım Büfe Adana'ya uğrayan herkesin ziyaret etmesi gereken ekonomik mekanlardan birisi.

17. Gaziantep – Koçak Baklava

Baklavanın ana vatanı olan Gaziantep’e yolunuz düşerse mutlaka Koçak Baklava’ya uğrayıp bir karışık baklava tabağı denemelisiniz. Birçok iyi baklavacıya ev sahipliği yapan şehirde Koçak Baklava öne çıkan tatlıcılardan sadece bir tanesi.

18. Gaziantep – Kebapçı Halil Usta

Ünü yurt sınırlarını aşarak UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Gaziantep, mutfağıyla müdavimlerine harika bir lezzet deneyimi sunuyor. Bu lezzet şölenine Kebapçı Halil Usta'dan başlamak ise fena bir fikir değil.

19.Trabzon – Tarihi Kalkanoğlu Pilavı

Kavurmalı pilav ve kuru fasulyesi ile ünlü lokanta Trabzon'un eski lokantalarından birisi. Buraya uğramadan Trabzon'dan geçmek kendinize yapabileceğiniz kötülüklerden birisi olacaktır.

20. Erzurum - Şenyurt Cağ Kebap

Şehirler Arası Yolculuklarda Uğranması Gereken 23 Lezzet Durağı

Cağ kebap gibi benzersiz bir lezzeti yerinde yemelisiniz. Erzurum'daki Şenyurt Cağ Kebap ise bu işin nasıl yapıldığının dersini verebilecek mekanlardan birisi. Uğramadan sakın geçmeyin.

21. Van – Umut Ciğer Salonu

Van’a yolunuz düşerse Umut Ciğer Salonu size baharatlı ciğer şişleri ve mezeleriyle güzel bir deneyim yaşatacaktır.

22. Malatya - Hacıbaba Öz Sinan Et Lokantası

Kağıt kebabı, Gereli kebabı, domatesli ve patlıcanlı kebabı ile bu lezzetler sizin keşfinizi bekliyor.

23. Artvin – Fener Restaurant

Karadeniz lezzetlerinden balık ve mıhlamanın manzara ile harika birleşimi Fener Restaurant’tır. Artvin’den geçerken mutlaka uğramalısınız.


Tüm bu lezzet duraklarında damaklarınızda şölen gerçekleşip siz yorgunluğunuzu atarken aklınız arabanızda kalmasın istedik, sizler için geniş kapsamlı, oldukça avantajlı kasko sigortasını hazırladık. Birkaç dakika içinde size ve aracınıza özel kasko sigortası fiyatını öğrenmek için aşağıdaki butona basabilirsiniz.

Kasko Sigortası

En Çok Okunanlar