Generali Sigorta A.Ş

Tatilde herhangi bir sorun yaşarsanız ve başvurabileceğiniz bir sigortanız yoksa, muhtemelen oldukça tatsız ve pahalıya patlayacak bir durumla karşılaşmanız kuvvetle muhtemel! Meseleyi daha iyi açıklamak için, gelin, her yıl binlerce gezginin karşılaştığı bazı zorlukları ve seyahat sağlık sigortası yaptırmaya değip değmeyeceğini gözden geçirelim.

Pahalıya patlayan bir kaza

Phuket, Tayland’da dolaşmak Londra, Paris veya New York’ta olduğu kadar kolay değil. Esas olarak üç seçeneğe sahipsiniz: otomobil kiralama (pahalı), tuk-tuk kullanma (rahatsız) veya motosiklet kiralama. Neden Tayland’a giden çok fazla turistin son seçeneği tercih ettiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Motosikletler hem ucuz hem de eğlenceli.

Bir kask da almayı unutmadan, şirin küçük bir Honda Scoopy seçiyorsunuz. Dikkat ederseniz, büyük ihtimalle başınıza bir şey gelmeyecek. Ancak hala bir risk var; yanlış bir harekette motosikletten düşebilirsiniz. Tabii ki trafik kazaları sadece Tayland’da görülmez; dünya çapında her gün yaklaşık 27.000 trafik kazası meydana gelir.

Planladığınızdan daha az eşyayla seyahat etme

Kayıp bagaj oranları tüm zamanların en düşük değerlerinde seyrediyor olsa da, bagajınızın kaybolması ihtimali hala vardır. Eldeki en yeni verilere göre, dünya çapındaki havayolları bir yılda 25 milyon çantayı kaybetmiş veya yanlış yere göndermiştir.  Havalimanına ulaşıp havayolunun bagajınızı kaybettiğini fark etmek, ciddi sorunlar yaşamanıza yol açabilir.

Bir doktora danışmaya ihtiyacınız olabilir

Vatandaşı olmadığınız bir ülkede, hasta olduğunuzda ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Doktora mı gitmelisiniz, hastaneye mi? Hastaneye gidecekseniz hangisini tercih etmelisiniz? Size ne kadarlık bir ödeme çıkacak ve bu ödeme yüzünden yapmak istediğiniz neleri yapamayacaksınız? Ya da sadece danışmaya ihtiyacınız var ve ne yapacağınızı bilemiyorsunuz.

Bu gibi durumları düşündüğünüzde bile keyfiniz kaçıyorsa seyahate çıkmadan önce önleminizi alın deriz. Bu yüzden, her yurtdışı seyahatinizde, yapmayı planladığınız her şey için teminatınızın bulunduğundan emin olun. Bir yemek bedeli ve birkaç dakika karşılığında yapacağınız yatırım, çok değerli olabilir.

En Çok Okunanlar