Generali Sigorta A.Ş

Seyahat planlamanızı hazırlarken ilk etapta kendi güvenlik tedbirlerinizi almayı asla unutmamalısınız. Meydana gelebilecek bütün ihtimallere karşı tedbiri elden bırakmamak için bu noktada seyahat sağlık sigortası avantajlarından yararlanabilirsiniz. Tatil veya iş amaçlı seyahatlerinizde yararlanabileceğiniz seyahat sigortası vize onayının ön şartını yerine getiren ve yurtdışındaki tedavi masraflarınızı da poliçe çerçevesinde kapsayan bir sigorta ürünüdür. Seyahatinizi güvenilir ve en sorunsuz şekilde gerçekleştirebilmek için yararlanabileceğiniz sigorta ürününden sonra ise seyahat planlamanızdaki diğer aşamalara geçebilirsiniz.

Araştırma Önemli mi?

Seyahat etmeden önce gideceğiniz bölge ile ilgili mutlaka iyi bir araştırma yapın. Seyahat edeceğiniz yerin size uygun olup olmadığını, yemek kültürünü, para birimini ve keşfedilecek güzel yerlerini mutlaka araştırın.

Kıyafetler ve Eşyalar Nasıl Seçilecek?

Seyahat planlamanızı yaparken yanınıza çok fazla kıyafet ve eşya almamaya özen gösterin. Ayrıca seyahate çıkmadan önce hava durumunu uzun vadeli olarak kontrol edin ve giyecek listenizi hava durumuna göre oluşturun.

Yolculuk Esnasında Sıkılmamak için Neler Yapılabilir?

Seyahat ederken bazı zamanlarda bol bol vaktiniz olacak. Bu vaktinizi bir uçak rötarında veya toplu taşıma sırasında en verimli şekilde geçirebilirsiniz. Beklemeniz gereken durumlarda sıkılmamanız için mutlaka yanınıza kitap, müzik ve filmlerinizi alın. Böylelikle bulunduğunuz her bölgede internet bağlantısı aramak zorunda da kalmamış olursunuz.

Kontrol İşlemleri Listesi

Uzun sürecek bir seyahat planlaması yapıyorsanız, geri döndüğünüz zaman sürpriz sonuçlar ile karşılaşmamak için önlem almanız gerekir. Bu işe evinizi temizleyerek başlayabilirsiniz. Temizlik yaptığınız zaman seyahatiniz sona erdiğinde temiz evinizdeki diğer işlerinize daha rahat bir şekilde konsantre olabilirsiniz. Ayrıca seyahate çıkmadan önce mutlaka evcil hayvanınız, buzdolabınızdaki yemekleriniz ve ısıtma sistemleriniz ile ilgili önlemleri de almalısınız.

Navigasyon En İyi Dostunuz

Seyahat edeceğiniz zaman gittiğiniz bölgeyi en iyi şekilde keşfetmek ve zamandan da tasarruf etmek istiyorsanız mutlaka navigasyon sistemlerinden yararlanın. Seyahate çıkmadan önce mobil cihazlarınıza kuracağınız uygulamalar sayesinde gittiğiniz şehrin tadını daha iyi bir şekilde çıkartabilirsiniz.

Vize İşlemleri Nasıl Yapılmalıdır?

Yurtdışına seyahat edecekseniz muhtemelen en fazla zorlanacağınız adım bu olacaktır. Vize isteyen bir ülkeye seyahat edecekseniz, vize işlemlerini asla son aşamaya bırakmamalısınız. Vize başvurunuzdaki ret durumunda seyahat planlarının tamamı boşa gidebilir. Bazı ülkelerin vize konusunda daha titiz davrandığını da unutmayın. Bu tür ülkelerden birine seyahat edecekseniz aylar öncesinden vize işlemlerinizi tamamlamanız gerekebilir.

Kişisel Güvenlik Tedbirleri

Seyahat planlamanız içerisine güvenlik tedbirlerinizi almayı da unutmayın. Tek başınıza seyahate çıkacaksanız bütün ihtimallere karşı tedbirli olmanız gerekecektir. Kan grubunuz, acil durumlarda ulaşılabilecek yakınlarınızın iletişim bilgileri gibi detayları mutlaka bir yere not alın ve yanınızda taşıyın.

Hırsızlıklara Karşı Dikkat!

Büyük şehirlere seyahat edeceğiniz zaman özellikle turistlerin bol olduğu bölgelerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı tedbirli olun. Gideceğiniz ülkeyi iyice araştırarak bu tür olayların sık yaşandığı yerleri öğrenin ve bu bölgelere giriş yapacağınız zaman mutlaka dikkatli davranışlar sergileyin.

Nakit Para Nasıl Taşınabilir?

Seyahat ettiğiniz ülkeyi keşfetmeye çıktığınız zaman yanınızda çok fazla nakit para taşımayın. Her ihtimale karşı nakit paranızın bir kısmını otel odanızda kilitli bir dolap içerisinde tutun. İhtiyacınız olandan daha fazla nakit parayı yanınızda taşırsanız cüzdanınızı veya çantanızı kaybettiğiniz durumlarda bütün paranızı kaybetmiş olursunuz.

Ayrıca gideceğiniz ülkenin para birimini araştırın ve döviz kurlarını yakından takip edin. Bu detaylara dikkat ederek seyahat planlamanızı yaptığınız zaman seyahatinizden daha fazla keyif alabilir ve sorunsuz bir şekilde seyahat etmenin keyfini sizler de yaşayabilirsiniz.

En Çok Okunanlar