Generali Sigorta A.Ş

Sigorta Acentesi Açmak

Yeni bir iş kolu olarak sigorta acentesi açmak için plan yapmadan ve hazırlıklara başlamadan önce 'nasıl sigorta acentesi olursunuz?', 'sigorta acentesi nasıl kurulur?', 'sigorta acentesi açmak için neler gerekli gibi?' soruları sormalı, bu soruların yanıtlarına hakim olmalısınız.

Sigorta acentesi açmak için neler gerekli, sigorta acentesi nasıl açılır?

  • Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yayınlanan ve 22 Nisan 2014 tarihi itibariyle birtakım değişikliklere gidilerek resmi işlemlerin farklılık gösterdiği Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’ni okuyup, sigorta acentesi açma şartlarının detaylarına da hakim olmak başlangıç için işinizi kolaylaştırıp, yükümlülükleri yerine getirmenizi sağlayacak.
  • Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen uygunluk belgesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne acentelik için yapacağınız başvuru, levha kayıt işlemleri gibi resmi süreç başvurularını gerçekleştirip onaylarını edinmek ikinci adım.
  • Türkiye’de yerleşik olmak, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, belirli suçlardan hüküm giymemiş veya ceza almamış olmak, önceki ticari faaliyetlerinde iflas etmemiş ve konkordato ilan etmemiş olmak ve tabii teknik personel vasıflarına sahip olmak gibi şartları sağlamak.
  • Beyan edilecek mal varlıklarının değeri 25 bin liradan az olmaması işin ekonomik kısmı. Acenteler mesleki faaliyetleri nedeniyle verebilecekleri zararlardan sorumlu olacak, mevzuata aykırı olmamak şartıyla unvanlarında ilave ifadeler de kullanabilecek, sigorta ve emeklilik şirketleri durumlarını, yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde bu yönetmelik hükümlerine uygun hale getirecek.
  • Şahıs acentesi sahipleri ve limited şirket müdürleri için 2 yıl olan tecrübe süresi yerine artık 1 buçuk yıl yeterli görülürken; teknik personel deneyim süresindeyse lise-dengi okul ve ön lisans programlarından mezun olanlar için 6 ay aranıyor. Ayrıca 4 yıllık okul mezunları için ise tecrübe süresi artık aranmıyor. Sigorta acenteliği açmakta aranan koşullar konusunda gidilen değişiklikler ve aranan şartlarla ilgili geniş bilgi için daha önceki blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Sigorta Acentesi Açmak İçin Gereken Belgeler Gerçek kişiler için:

Nüfus cüzdan fotokopisi Gerekli sayıda vesikalık fotoğraf İkametgâh belgesi Ticaret Sicil Gazetesi İletişim bilgileri Diploma sureti Ticaret Sicil Tasdiknamesi Taahhütname Sigorta şirketi ile yapılan sözleşme kopyası

Tüzel Kişiler İçin:

Ticaret Sil Tasdiknamesi Vergi Levha Sureti Ticaret Sicil Gazetesi İflas Belgesi Taahhütname Şirket Ana Sözleşme Belgesi Mesleki Sorumluluk Sigortası İmza Sirküsü Fotokopisi İletişim bilgileri

 Kasko Fiyatı