Generali Sigorta A.Ş

Hayatın hemen her alanında ve anında ani ve beklenmedik risklere karşı güvence sağlayan sigorta çeşitleri nelerdir? Önceden ödenen prim karşılığında risklerin sigorta şirketine transferini kapsayan iki taraflı sözleşmeye sigorta denir. Ferdi kazadan kaskoya, yangından seyahate sigortalar kaça ayrılır türleri nelerdir konusuna, hayatın her alanında güvence sağlayan Generali'nin tasarladığı bireysel sigorta ürünleri üzerinden bir göz atalım.

Sigorta Türleri

Kişisel, konut ve araç sigortaları olarak gruplandırabileceğimiz bireysel sigortalar; her anı sürprizlerle dolu hayatta evinizde, iş yerinizde hatta keyifli bir alışverişteyken başınıza gelebilecek kazaların maddi yükünü teminat altına alır. Prestij Kişisel Güvencem Ekstra, Mini Kişisel Güvencem Ekstra, Mini Kişisel Güvencem isimli ürünler herhangi bir kaza riskine karşı sizi korumanın yanında genişletilmiş teminat ve her bütçeye uygun ödeme alternatifleri ile sizi ve ailenizi güvence altına alıyor.

Ferdi Kaza Sigortası ile başınıza gelebilecek ani ve harici bir olayın etkisi ile yaşamınızı yitirmeniz veya sakatlanmanız riskine karşı tüm dünyada geçerli teminat sağlıyor. Talep halinde teminat kapsamına kaza sonucu oluşacak tedavi masrafları ve işten yoksun kalma nedeniyle gündelik tazminat, hukuksal koruma, Generali Yardım teminatları da ek prim karşılığında poliçe kapsamına alınabiliyor. 

Benim Sigortam Sigortası bir kaza sonucu oluşabilecek ölüm, sürekli sakatlık durumlarını ve tedavi masraflarını, sigortalının uğrayacağı kapkaç, gasp gibi sebepler ile zarar gören kişisel eşyaları teminat altına alıyor. Aynı zamanda bu poliçe ile üçüncü kişilere ya da üçüncü kişilerin sigortalıya karşı açtıkları hukuk davalarında, sigortalının bu davaya ilişkin yapmış olduğu harcamaları ve kişisel sorumlulukları da teminat altına alır.

Yine bireysel ürünler olan: Bagaj Sigortası seyahat sırasında yanınızda taşıdığınız bagajınızı meydana gelecek zararla karşı teminat altına alırken; Seyahat Sağlık Sigortası sizi yapacağınız yurtiçi, yurtdışı (ABD-Kanada-Japonya dahil ve hariç) seyahatlerinizde ortaya çıkabilecek acil durumlarda güvence altına almakta. Bireysel sigorta ürünlerinin yanı sıra yaşam alanımız olan evlerimizi güvence altına almak üzere; deprem, yangın, hırsızlık ve ortak alanlarda başınıza gelebilecek olumsuzluklara karşı güvence sunan Ev Sigortası çeşitleri mevcut. Örnek mi? Mini Evim Ekstra Sigortası ile kiracıysanız eşyalarınızı, ev sahibiyseniz hem evinizi hem de eşyalarınızı olası risklere karşı güvence altına alabilirsiniz.

Mini Evim Sigortası ile kiracıysanız eşyalarınızı, ev sahibiyseniz hem evinizi hem de eşyalarınızı olası risklere karşı güvence altına alabilirsiniz. Kolay Evim Sigortası ile eşyalarınızı olası risklere karşı 5 bin TL'ye kadar güvence altına alabilirsiniz. Konut Paket Sigortası, yangın ve diğer risklere karşı eve ve eşyalara gelebilecek zararları karşılayan bir sigorta paketidir. Geniş kapsamlı teminatları ile en değerli yaşam alanınız evinizi, sizi ve evde yaşayan sevdiklerinizi güvence altına alır.

Süper Evim Konut Sigortası konutunuzu ve içindeki eşyaları, aynı çatı altında yaşayan aile bireylerinin maruz kalabilecekleri kazalar ve üçüncü şahıslara vereceği bedeni ve maddi zararları güvence altına alan geniş kapsamlı bir sigorta paketidir.  Yangın Sigortası ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar güvence altına alınır.

Kasa Hırsızlık Sigortası ile evinizde bulunan kasalarınızdaki değerli para ve kıymetlerinizi hırsızlığa karşı koruma altına alır. Ayrıca modern yaşam kentlerinin bir getirisi olan apartman ve site tipi yaşam alanlarının farklı ihtiyaçlarına cevap verebilecek tek bir poliçe olan Ortak Alanlar Poliçesi ile sigorta konusu olan betonarme apartman ya da sitelerin ortak kullanılan alanlarında, belirtilen teminatlar kapsamındaki rizikolar teminat altına alınmaktadır. 

Zorunlu sigorta türleri arasında yer alan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK); Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) güvencesiyle, deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilâk ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için yaptırılan zorunlu bir sigorta poliçesidir. Her bütçeye hitap eden farklı araç sigortaları; Karayolları Trafik Kanunu'na göre araç sahibinin hukuki zorunluğu olan trafik sigortası Trafik Sigortası, Benim Kaskom ürünleri içinde yer alan hizmetlerle çarpma, çarpışma, hırsızlık ve yangın gibi risklere karşı aracınızı koruma altına alırsınız. Kurumsal sigorta çeşitlerini de bir başka yazı konusunda incelemek üzere; hayatın her alanında riskler konusunda güvence sağlayan Generali'nin bireysel sigorta hizmetleri hakkında bu linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.