Generali Sigorta A.Ş

İnsanlar olarak, sosyal varlıklarız. Ancak, Koronavirüs salgını, arkadaşlarımız ve ailelerimiz ile görüşmek gibi gerekli sosyal etkinlikleri bile gerçekleştiremediğimiz bir duruma gelmemizi sağladı. Bu süreçte kolaylıkla sıkılabilir veya kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Bu yüzden, bu sosyal izolasyon döneminde hayatınızı mutsuzluktan arındırmanızı sağlayabilecek bazı yöntemleri sizin için derledik:

Bir hobi edinin

Hep hobi edinmek isteriz; ancak, yoğun iş programlarımız bunu yapmamıza izin vermez. Evde kaldığınız bu dönem, hobinizi geliştirmek için mükemmel olabilir. Günlük egzersizlerden resim yapmaya ya da evde bitki yetiştirmeye kadar istediğiniz şeyi seçebilirsiniz. Yapabileceğiniz eğlenceli bir aktivite varken hayatın iniş çıkışlarıyla başa çıkmanız daha kolaydır.

Sevdiğiniz insanlarla görüntülü görüşmeler yapın

Evde izolasyonun, sizi sevdiklerinizle vakit geçirmekten alıkoymasına izin vermeyin. Günlük veya haftalık saatler belirleyerek yakın çevrenizle arayı kapatın. Günümüzde görüntülü görüşmeler birden fazla kişinin aynı anda katılmasına imkan tanıyor. Bu yüzden teknolojiden en iyi biçimde faydalanın ve bu zor zamanlarda sanal olarak yanlarında olun.

Bir rutin belirleyin

Evde izolasyonun bu kadar zor görünmesinin sebebi alışmadığınız bir durum olmasıdır. İnsanlar olarak durumlara göre gelişiriz. Bu yüzden, evde uzun bir zaman geçirdikten sonra, yeni ortamda biraz daha rahat etmeye başlarız. Bu esnada, gününüz için bir rutin belirleyerek bu süreci biraz daha sorunsuz hale getirebilirsiniz. Örneğin; uyanıp iş için hazırlanabilir ve evde kalmanıza rağmen belirli bir zamanda işi bırakabilirsiniz. Bu gününüzü yapılandırmaya yardımcı olur ve kendinizi amaçsız hissetmezsiniz.

Çevrenizi düzenleyin

Düzenli olmak özgüven hissi yaratır ve işleri sizi tatmin edecek şekilde tamamlama becerinizi geliştirir. Ayrıca, Marie Kondo düzenleme tekniğine göre, masanızı ve yaşadığınız ortamı düzenlemenin en kolay yolu, artık hayatınıza neşe vermeyen eşyalardan kurtulmaktır. Çalışma masanızda ise, dikkatinizi dağılmasını önlemek için sadece iş ile ilgili eşyaları tutun.

Daha fazla uyuyun

Her zaman uykumuzu yeterince almak isteriz. Ekstra zamanı gönlünüzce uyumak için kullanın. Gece iyi dinlenmenin ruh halini ve fiziksel sağlığı geliştirdiği ifade edilir. Ayrıca, hafta sonlarında gündüz de şekerleme yapabilirsiniz.

Antrenman yapın

Formda olma ve iyi bir ruh sağlığı birbiriyle ilişkilidir. Formda kalmak için, antremanınızı eğlenceli hale getirin. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Generali Sigorta Instagram sayfamızda sizin için hazırladığımız antreman önerilerimizi inceleyebilirsiniz. Instagram

Yeni bir beceri edinin

Yeni bir beceri edinerek kişisel profilinizi yükseltin. Araştırmacılara göre, yeni bir şey öğrenmek bilişsel yaşlanmayı yavaşlatabilir. Bu sizi kesinlikle mutlu edecektir! Bu yüzden, boş zamanınızı kendinizi ve becerilerinizi geliştirmek için kullanın.

Komedi gösterileri ve filmleri seyredin

Stand-up komedi gösterileri ve filmler seyrederek gönlünüzce gülün ve sıkıntılı atmosferden sıyrılın.

Sevdiğiniz yemekleri yiyin

Uykuyu, iştahı ve ruh hallerini düzenlemeye yardımcı olan serotonin hormonunun %95’inin sindirim sisteminizde üretildiğini biliyor muydunuz? Dolayısıyla, bazı yemeklerin ruh halimizi iyileştirmesi şaşırtıcı değildir. Bu yüzden, sizi mutlu eden yemekler yiyin ancak kalori alımınıza dikkat etmeyi unutmayın.

Müzik

Müziğin tedavi edici ve ruh halini iyileştiren faydalarının olduğu söylenir. Öyleyse sizi mutlu eden, neşeli şarkılar seçin ve eve kapanmanın sıkıntısını üzerinizden atın.

Güneşe çıkın

Gün ışığına yeterince maruz kalmamanın ruh halinizi düşürebileceğini ortaya koyan çok sayıda kanıt vardır. Bu yüzden, evinizin bahçesinde veya balkonunda/penceresinde vakit geçirdiğinizden ve D vitamini dozunuzu aldığınızdan emin olun.

Beyninizi dinlendirin

Üretken olmaya çabalarken genellikle rahatlamayı unuturuz. Dinlenme ve iyileşme, vücut için olduğu kadar zihin için de önemlidir. Beyninizi dinlendirmenin ruh sağlığını iyileştirdiği kanıtlanmıştır.

Sonuç olarak, Koronavirüs salgını ile karşı karşıya geldiğimiz “yeni” hayata adapte olmaya çalışırken, pozitif kalmak için birçok fırsatımız var. Bu önerilerin mutlu kalmanıza ve ilerlemenize yardımcı olmasını umarız.

En Çok Okunanlar