Generali Sigorta A.Ş

Tatilinizi planladınız, geriye sadece hazırlanıp yola çıkmak kaldı. Peki, hazırlanırken nasıl daha verimli olabileceğinizi düşündünüz mü? Vakumlu torbalardan gerekli belgeleri unutmamaya kadar ipuçlarını içeren bu basit rehber ile bir sonraki tatilinize profesyonelce başlayın ve bir daha asla havalimanında alışveriş yapmak zorunda kalmayın!

Öncelikle gerekli eşyaları hazırlayın

Diş fırçanızı unutursanız havalimanında da satın alabilirsiniz, ancak pasaportunuzu unutursanız bir yere gidemezsiniz! En gerekli eşyalarınızı listeleyin ve unutmamanız için öncelikle bunları ayrı bir torbaya koyun. Bu eşyalar arasında pasaport gibi önemli belgelerin fotokopileri, bir ilk yardım seti, seyahat sigortası bilgileriniz ve yerel para biriminde bir miktar yedek para bulunmalıdır. Yalnızca AB’de her yıl üç milyon valizin kaybolduğu ve bunların bir milyon adedinin sahiplerine iade edilemediği dikkate alındığında, seyahat ederken valizinizi teslim ediyorsanız el bagajınızda birkaç acil durum eşyası ve bir kat giysi bulundurmanız faydalı olabilir.

Valiz hazırlama püf noktalarından faydalanın

En sevdiğiniz ürünleri, birçok kozmetik mağazasında bulabileceğiniz tekrar kullanılabilir seyahat boy plastik şişelere doldurarak hem alan kazanın hem de pahalı seyahat ürünleri almak zorunda kalmayın. Küçük bir valizden en iyi şekilde faydalanmak için giysilerinizi rulo yapmanız veya vakumlu torba kullanmanız da çok işe yarar. Sadece giysilerinizi torbaya koyun, torbayı sıkarak (veya vakumlayarak) havayı boşaltın ve torbanın ağzını kapatın; valizinize çok daha fazla eşya sığdırabildiğinizi fark edeceksiniz.

Valizinizi gerçekçi bir şekilde hazırlayın

Birçok havayolunun teslim edilen valizler için yüksek ücretler uyguladığını göz önünde bulundurarak eşya listenizi kısaltmayı ve yalnızca el bagajı taşımaya ne dersiniz? Araştırmalar, insanların tatilde valizlerine koydukları eşyaların sadece üçte birini kullandığını gösteriyor; bu yüzden eşyalarınız arasında eleme yaparken kararsız kalmayın. Örneğin; kamp yapmaya giderken yanınıza aldığınız topuklu ayakkabıya veya smokine büyük ihtimalle ihtiyaç duymayacaksınız! Birlikte kullanabileceğiniz giysiler hazırlamayı hedefleyin ve gittiğiniz yerde bir süre kalacaksanız, konaklama yerinde çamaşır yıkama imkanı olup olmayacağını öğrenin.

Vize almak için zorunlu olan seyahat sigortası için Generali'nin Seyahat Sağlık Sigortası sayfasından bilgi edinebilirsiniz. İsterseniz de online olarak seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.

En Çok Okunanlar