Generali Sigorta A.Ş

Dünya çapında akıl sağlığı sorunları hastalıkların başlıca sebebi haline geldikçe, akıl sağlığı gittikçe önem kazanmaktadır. Örneğin, depresyon ve anksiyete başlıca engellilik sebepleri arasındadır. Beden sağlığındaki bozuklukların teşhisi ve tedavisi daha kolay iken, akıl sağlığının kötüleşmesini tespit etmek ve iyileştirmek zor olabilir. Teknolojinin zihninizi takip etmenize, yönetmenize ve sağlıklı tutmanıza nasıl yardımcı olabileceğine göz gezdirelim.

Giyilebilir Teknoloji

Birçoğumuz fiziksel sağlığımızı takip eden teknolojiye aşinayız, ancak akıl sağlığımızı takip edenleri biliyor muyuz? Garmin Vivosmart 4 etkinlik seviyelerinizi izler, uyku düzeninize ilişkin fikir verir, nabzınızı ve kanınızdaki oksijen düzeyini ölçer, hatta stres seviyelerinizi tahmin ederek biraz rahatlamanızı ve nefes alma egzersizleri yapmanızı önerebilir.

Uygulamalar

Akıl sağlığının farklı yönlerini tedavi etmek üzere meditasyondan nefes alma egzersizlerine kadar birçok uygulama mevcuttur. 7 cups, olumsuz düşünceler ve anksiyete ile başa çıkmanıza yardımcı olmak ve kişisel tetikleyicilerinizi tanımlamak ve yönetmek için araçlar sağlar. Breathe & Relax stresin vücut üzerindeki etkilerine dair fikir verir ve stresi yönetmek için nefes alma egzersizleri önerir. Günlük meditasyon için, kişiye özel rehberli meditasyon yapmanızı sağlayan HeadSpace yeter de artar. 

Çevrimiçi terapi

Bazen konuşmak en iyi ilaçtır; çevrimiçi terapistler bu noktada faydalı olabilir. Talkspace kullanıcıları terapistler ile eşleştirerek görüntülü görüşme yapmalarını ve mesajlaşmalarını sağlar. Ruh halinizi izleyen ve iletişiminize bağlı olarak zaman içinde fikirler veren WoeBot gibi uzman sohbet robotları bile mevcuttur. Hatta depresyon ve anksiyete belirtilerini yönetmenize yardımcı olmak üzere Bilişsel Davranışsal Terapi öğrenmenizi sağlar. 

Birlikte daha iyi

Hayatta aynı hisleri yaşayan insanların desteğine ihtiyaç duyduğumuz zamanlar olur. HealthUnlocked, benzer geçmişlere sahip insanların günlük kaygılarından bahsedebileceği bir sosyal ağ iken, Let's Mush ise annelerin benzer durumlara ve sorunlara sahip diğer kişilerle tanışabileceği harika bir sosyal ağdır. 

 Son olarak, bazen en iyi çözüm kendinize hak ettiğiniz zamanı ayırarak, iyice dinlenerek ve dijital teknolojilerden biraz uzaklaşarak—ya da size ne iyi geliyorsa onu yaparak özünüze dönmektir.