Generali Sigorta A.Ş

Akıllı otomobilinizi her türlü yolculukta yardımcı pilotunuz olarak değerlendirin; böylece, trafikte çok fazla endişelenmeniz gerekmez ve daha güvende olursunuz. 

Harita kullanmayı bilmeyen arkadaşlarınızın yerine sürüşün bütün stresini ve sıkıntısını ortadan kaldırabilecek havalı cihazlar kullanın.

Siz arka koltukta telefonunuzla oynarken sizi dolaştırabilecek sürücüsüz otomobiller için hazır mısınız? Eh, henüz tam olarak o noktaya ulaşmadık ancak otomobil kullanmayı bugüne kadar olduğundan çok daha kolay ve güvenli hale getiren araç içi teknolojiler edinebilirsiniz.

Günümüzde yarı otomatik otomobiller kullanılabilir durumda. Ancak korkuyorsanız veya bütçeniz yetmiyorsa, daha geleneksel otomobiller için sunulan otomobil güvenliği eklentilerine ve yükseltmelerine göz gezdirin.  Yoğun trafikte çarpışma önlemeden otomatik acil durum frenlemesine kadar her bütçeye uygun cihazlar mevcut. 

Ancak sürücü koltuğunda yine siz olacaksınız. Kaputun altında veya gösterge panelinde ne olursa olsun, sorumluluk sizde... Bu yüzden, son gelen mesaja bakmak yerine elleriniz direksiyonda, gözleriniz ise yolda olsun.

Tek yön yollara veya yol çalışmalarına bağlı olarak kapatılan yollara yönlendiren navigasyon cihazlarından bahsedildiğini duydunuz mu? Otomobillerdeki akıllı teknolojinin insan zekası ve içgüdüleri ile her zaman boy ölçüşemeyeceğini gösteriyorlar.

Bu yüzden, yeni elektronik cihazları fazladan bir çift göz ve refleksler olarak düşünün. 

Dikkat edin!

Teknoloji bir kazadan kaçınmanıza yardımcı olabilir miydi?  Şu anda otonom kelimesi sıkça kullanılsa da bu aslında otomatik anlamına gelmektedir. Otonom frenleme, acil durum frenlemesi veya çarpışmayı önleme, bilgisayarın yol ve sürüş koşullarına otomatik olarak yanıt verdiği ve kısa süreliğine kontrolleri devraldığı anlamına gelmektedir. Potansiyel tehlikeleri tespit etmek için radar, lazer, kamera ve GPS sensörleri kullanır ve anında fren yapar veya direksiyonu ayarlar.

Bir araştırmaya göre, otonom acil durum frenlemesi en yaygın otomobil kazası biçimi olan arkadan çarpmaları %36 oranında azaltmıştır.

Hız limiti düştüğünde yavaşlamak için hafif bir uyarıya mı ihtiyaç duyuyorsunuz?  Önünüzde ağır ağır giden araçla aradaki takip mesafesine uymadığınız için ceza yediniz mi? Öyleyse hız sabitleme kontrolüne yönelik bir tür otomatik pilot olan, hızınızı otomatik olarak değiştiren akıllı hız uyarlama fonksiyonunu tercih edebilirsiniz.

Trafik sıkışıklıklarında strese girerseniz (hepimiz girmiyor muyuz?), trafik sıkışıklığı yardımcısı doğru çözüm olabilir. Bu, sıkışık trafikteki düşük hızlarda akıllı yardımcı sürücünüzün direksiyonu, frenlemeyi ve hızlanmayı devralmasını sağlar. Amacı ise trafikte sürüşü daha rahatlatıcı ve güvenli hale getirmektir.

Ayrıca, otomatik şerit takibi de mevcuttur. Bu, doğru yolda kalmanızı sağlamaya yönelik bir kamera sistemi kullanarak şeridinizden çıkabileceğiniz durumlarda sizi uyarır. Doğru yola girmenizi sağlamak için direksiyonu ters yönde kırabilir, kör noktaları izleyebilir ve sollama trafiği hakkında uyarı verebilir.

Tabii bir de park etme konusu var.  Hiç otomobilinizi sürekli sizin yerinize park edecek bir valenizin olmasını dilediniz mi?  Otomobiller büyüdüğü ve park alanları küçüldüğü için otoparklardaki çarpışmalar en yaygın ikinci çarpışma türüdür. Ancak paralel park etme akıllı otomobil için çok basittir; tek yapmanız gereken düğmeye basmaktır.

 

 

En Çok Okunanlar