Generali Sigorta A.Ş

Otomobilinizi her türlü yolculukta yardımcı pilotunuz olarak kullanın; böylece, trafikte çok fazla endişelenmeniz gerekmez ve daha fazla güvende olabilirsiniz. Harita kullanmayı bilmeyen arkadaşlarınızın yerine sürüşün bütün stresini ve sıkıntısını ortadan kaldırabilecek uygulamalar kullanabilirsiniz.

Örneğin, navigasyon cihazları ya da Google Haritalar veya Yandex  Navigasyon gibi mobil uygulamalar bütün işi kendi yapar, size de sadece sürüşün keyfini çıkarmak kalır. Siz arka koltukta telefonunuzla oynarken sizi dolaştırabilecek sürücüsüz otomobiller için hazır mısınız? Eh, henüz teknolojik olarak o noktaya ulaşamadık ancak otomobil kullanmayı bugüne kadar olduğundan çok daha kolay ve güvenli hale getiren araç içi teknolojiler edinebilirsiniz. Günümüzde yarı otonom otomobiller kullanılabilir durumda.

Ancak daha geleneksel otomobiller için de sunulan otomobil güvenliği eklentilerine de göz atabilirsiniz. Yoğun trafikte çarpışma önlemeden, otomatik acil durum frenlemesine kadar her bütçeye uygun alternatifler mevcut. Aracınızın standart donanımında bulunmasa bile, şerit ihlalini veya potansiyel çarpışmaları önleyebilecek donanımlar ile kendinizi daha güvende hissetmeniz ve trafiğe çıktığınızda otomobilinizin size göz kulak olmasını sağlamanız mümkün.

Ancak sürücü koltuğunda yine siz olacaksınız. Kaputun altında veya gösterge panelinde ne olursa olsun, sorumluluk sizde, bu yüzden son gelen mesaja bakmak yerine elleriniz direksiyonda, gözleriniz ise yolda olsun. Tek yön yollara veya yol çalışmalarına bağlı olarak kapatılan yollara yönlendiren navigasyon cihazlarını hiç duydunuz mu? Bu durum otomobillerdeki akıllı teknolojinin insan zekası ve içgüdüleri ile her zaman boy ölçüşemeyeceğini gösteriyor. Bu yüzden, yeni elektronik cihazları fazladan bir çift göz ve refleksler olarak düşünün.

Dikkat edin!

Teknoloji bir kazadan kaçınmanıza yardımcı olabilir miydi? Otonom frenleme, acil durum frenlemesi veya çarpışmayı önleme, bilgisayarın yol ve sürüş koşullarına otomatik olarak yanıt verdiği ve kısa süreliğine kontrolleri devraldığı sistemlerdir.

Potansiyel tehlikeleri tespit etmek için radar, lazer, kamera ve GPS sensörleri kullanır ve anında fren yapar veya direksiyon konumunu ayarlar. Yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, otonom acil durum frenlemesi en yaygın otomobil kazası biçimi olan arkadan çarpmaları %36 oranında azalttığını söyleyebiliriz.

Hız limiti düştüğünde yavaşlamak için hafif bir uyarıya mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Önünüzde ağır ağır giden araçla aradaki takip mesafesine uymadığınız için ceza yediniz mi? Öyleyse hız sabitleme kontrolüne yönelik bir tür otomatik pilot olan, hızınızı otomatik olarak değiştiren adaptif hız sabitlemeyi tercih edebilirsiniz. Otomatik şerit takibi ise doğru yolda kalmanızı sağlamaya yönelik bir kamera sistemi kullanarak şeridinizden çıkabileceğiniz durumlarda sizi uyarır.

Doğru yola girmenizi sağlamak için direksiyonu ters yönde kırabilir, kör noktaları izleyebilir ve sollama trafiği hakkında uyarı verebilir. Tabii bir de park etme var. Hiç otomobilinizi sürekli sizin yerinize park edecek bir valenizin olmasını dilediniz mi? Otomobiller büyüdüğü ve park alanları küçüldüğü için otoparklardaki çarpışmalar en yaygın ikinci çarpışma türüdür.

Park etme akıllı otomobil için çok basittir; tek yapmanız gereken düğmeye basmaktır. Diğer yandan, kontrolü elden bırakmayı tercih etmiyorsanız, geri görüş kamerası kullanmanız işinizi kolaylaştırırken, emniyette kalmanızı sağlayabilir. Peki en önemli yol arkadaşınız nedir? Kasko sigortası. Aracınızı nasıl koruyacağınızı öğrenin Kasko Olası trafik kazaları sonucunda karşı tarafa verebileceğiniz zararlardan maddi olarak korunmak için trafik sigortası yaptırmayı unutmayın!

En Çok Okunanlar