Generali Sigorta A.Ş

2017 TÜİK verilerine göre toplamda 1 milyon 202 bin 716 adet araç kazaya karıştı. En yüksek kazaya karışma oranı %52,7 ile otomobiller, sonrasındaysa %15,7 ile kamyonetlerde. Bu listeyi sırasıyla motosiklet, minibüs, kamyon, çekici, otobüs ve diğer taşıtlar takip ediyor.  

Trafik kazalarına neden olan kusurlarda en yüksek rakam 191 bin 779 ile (toplam kusura oranı 89,9%) sürücülerin kusuru geliyor. Sürücü kusurunu  18 bin 132 ile yaya kusuru takip ediyor, bunun toplam kusura oranıysa 8,5%. Daha sonra yol kusuru 1493 (0,7%) ile, onu takip eden taşıt kusuru 853(0,5%) ve yolcu kusuru  997 (0,4%)  geliyor. Sürücü hatalarında, aşırı hız, alkollü veya uykusuz araç kullanma, hatalı sollama, kırmızı ışıkta geçme ve benzeri kural ihlalleri başta gelmektedir.

Yaya hatalarında ise araçlara ayrılmış yollara girme ve yaya kaldırımlarını kullanmama başta gelen kural ihlalleridir. Ayrıca tahminlerin aksine bu kazalar en fazla Temmuz en az Şubat ayında meydana geldi. Kazaların meydana geldi saatlere bakacak olursak da; %67,4'ü gündüz, %30'u gece ve %2,6'sı alacakaranlıkta oldu.

Rakamlar, ülkemizdeki trafik kazalarının ciddi boyutlarını net bir şekilde gözler önüne seriyor. Biliyoruz, gezecek görecek çok yer var. Biz Generali olarak sizin için en iyisini diliyoruz ancak olası talihsiz bir durumda sizi maddi ya da manevi olarak en az hasarla kurtarmak için buradayız. Siz de hemen web sitemizi ziyaret ederek kasko sigortası yaptırabilirsiniz.

En Çok Okunanlar