Generali Sigorta A.Ş

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler; aynı herkesin yollarda farklı bir şekilde direksiyon sallaması gibi... Bazı sürücüler oldukça rahatsız edici olabilirken bazıları ise fazla rahatlıklarıyla göze batarlar. İşte yollarda karşılaşabileceğiniz 11 sürücü tipinin listesi:

1. Hızzzzlılar

Kendilerine neden bu kadar hızlı gittiklerini sorsanız muhtemelen size aceleleri olduğunu söylerler. Tabii bu cevap karşısında siz de içinizden “sanki bizim acelemiz yok” dersiniz. Kendi psikolojiniz ve sürüşünüzün güvenliği adına bu kişileri kafanıza takmamaya çalışın.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

2. Kavgacılar

Kiminde İngiliz anahtarı kiminde ise beyzbol sopası vardır. Trafikte yanlışları olduklarını kabullenmedikleri gibi bu gerçeği yüzlerine vuranları da susturmak isterler. İlk cümlede bahsettiğimiz aletleri kullanarak farklı yöntemler denerler. Aman; siz, siz olun bu kişilere yan bile bakmayın. Beyzbol sopası kötü kullanıldığında pek de sportif bir alet olmaktan hızlıca uzaklaşabiliyor.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

3. Kankiler

Trafiğin en gereksiz kişileri denebilir. Aynı lokasyona giden iki arkadaşın trafikte de birbirlerine selam vere vere iki şeridi işgal etmelerinin ne kadar anlamsız olduğunu eminim siz de düşünüyorsunuz. Bu kişileri uzaktan izlemek en sağlıklısı olacak.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

4. Şakacılar

Bu kişilerin şaka anlayışı oldukça enteresandır. Mesela, sizi tanıyordur ve “şaka” olsun diye arabayı üzerinize sürmeye başlar. Kendisi için oldukça komik olan bu dünyanın en gereksiz şakası muhtemelen sizi o kadar da keyiflendirmeyecek. İyisi mi böyle kişilere surat yapın ki bir daha size böyle şakalara kalkışmasınlar.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

5. Hokkabazlar

Bu kişiler daha çok genç yaştaki sürücülerden oluşur. Bu kişilerin ya kanları kaynıyor ya da sürüş tarzlarının çok havalı olduğunu düşünüyorlar. Bu tarz sürücülerin en belirgin özellikleri arasında makas atmak, diğer araçları sağlamak ve aracı hızlıca park etmek gelebilir. Çok dikkat edilmesi gereken sürücü tiplerinin başını çekerler.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

6. İsyankarlar

Kavgacı sürücülerle benzer özelliğe sahip olsalar da bu kişiler, bazı özellikleri bakımından farklılık gösterir. Kendisi hariç herkese ve her şeye kızabilen bu kişiler çok da kavga eğiliminde değildir. Öfkelerini ya arabadaki diğer şahıslarla paylaşır ya da içine atarlar. Beraber gitmesi pek de sevimli olmayan kişilerdir.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

7. Kuralsızlar

Trafik ışıklarındaki kırmızı, sarı ve yeşil renklerinin hiç bir önemi yoktur bu kişiler için. Çünkü, onlara bu üç renk aynı gözükür. Yaya geçidi mi? Boya israfı... Hiç bir trafik kuralı bu kişiler için geçerli değildir. Ceza yediklerinde ise tüm kurallara uyduklarını iddia ederek isyanlarını müşterileriyle paylaşırlar. Sürücüler: Uzak durun! Müşteriler: Kulağınızı tıkayın!

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

8. Diskopatlar

Araç teyplerindeki ses şiddet skalasını 0-20 arası düşünürsek bunların araçlarında büyük ihtimalle 15’in altı çalışmıyordur. Diğer bir ihtimal de işitme kaybı yaşadıkları. Her iki ihtimalde de dinledikleri müzikleri herkes duyuyor. Gece geç saatlerde sokağınızdan geçtikleri zaman yaptıklarının aslında iyi bir şey olmadığını tecrübe ediyorsunuz.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

9. Çaylaklar

Yolların tehlikelileri kategorisine girebilecek olan bu tip sürücüler daha çok ağır ağır gitmeleriyle ve yanlış sinyaller vermeleriyle tanınırlar. Bu tip sürücülerin arkasına takıldıysanız yolculuğunuzun süresi bir hayli uzayabilir. En iyisi siz bu kişileri bir an önce geçin ya da yolunuzu değiştirin.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

10. Teknolojik Sürücüler

En tehlikeli sürücüler arasındalardır. Akıllı telefonların yaygınlaşmasından dolayı sayıları da oldukça fazladır. “Bir mesaj geldi, dur hemen cevap atayım'cılardan, “bu telefon çok önemli, kesin açmam lazım'cılara kadar farklı tipleri vardır. Araç sürerken telefonla konuşmak ne kadar yasalarla yasaklansa da bu kurala uymayan sayısı bir hayli fazla.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

11. Kendinden Emin ve Güvenli Sürücü

Bu sınıftaki sürücüler hiç bir şeyi kafaya takmaz, yaptırdığı kasko sigortasını ve trafik sigortasının güveniyle arabasını keyifle sürmeye devam eder. Diğer sürücü tiplerinin aksine arkasına takıldığınızda varacağınız yere siz de güvenle gidersiniz. Bu sürücülerin ortak özelliği ise zorunlu trafik sigortası ve kaskolarının eksiksiz olması.

Trafikte Karşılaşacağınız 11 Sürücü Tipi

En Çok Okunanlar