Generali Sigorta A.Ş

Kimileri, çiçeklerin açması ve ağaçların yeşermesi ile birlikte nezle ve hapşırık ile boğuşmaya başlar. Eğer siz de aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız, emin olun ki yalnız değilsiniz! Zira yetişkinlerin %10’u ile %30’u saman nezlesinden etkilenir. İşte bu yazıda, anında kolay nefes almanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını ve ufukta beliren bazı öncü gelişmeleri sizler için derledik.

Hızlı sonuçlar

Nezlenin önüne geçebilmek için herkesin alabileceği bazı tedbirler vardır. Eğer spor yapıyorsanız, antrenmanlarınızı açık havadan kapalı ortamlara taşıyın ve tahriş edici maddeciklerin gözünüze girmesini önlemek için güneş gözlüğü kullanın. Yeşil çay içmenin saman nezlesine yardımcı olduğu ortaya koyulmuştur. Ayrıca yapılan araştırmalar, vücudunuzun alerjik hassasiyetini artırabilecek enflamasyonlara önayak olabileceği için stres düzeylerinin düşük tutulması gerektiği sonucuna varmıştır.

Evdeki şifa 

Vücuda ilaç yüklemesi yapmak her zaman doğru çözüm değildir. Bunun yerine, yöresel bal gibi bazı alternatif çözümler daha etkili olabilir. Bilimsel açıdan kanıtlanmış olmasa da, yörenizden temin edilen organik balın zaman içerisinde vücudunuzun alerjen yanıtını azaltabildiği düşünülmektedir. Ayrıca; diyetinize dikkat etmek, zerdeçal, portakal, yeşil meyve ve sebzeler gibi antienflamatuar özelliklere sahip gıda alımınızı artırmak da önemlidir.

Saman nezlesine meydan okuyan teknolojiler

Saman nezlesine karşı giyilebilir teknoloji ürünleri ve uygulamalar da geliştirilmiştir! Hava kirliliğine yol açan rahatsız edici maddeleri ve alerjenleri takip edebilen, belirtileri kaydedebilen, tetikleyicileri açıklayabilen, hatta astım ve alerji uzmanları ile bağlantı kurmanızı sağlayan birtakım harika uygulamalar mevcuttur. Hava kirliliği seviyelerini takip edebileceğiniz Plume Air Report ve havadaki polen miktarını öğrenmenizi sağlayacak Weatherbug gibi uygulamalar sayesinde astım ve alerji hastaları çok daha tedbirli olabilir.

Tıbbi mucizeler

Modern tıp da nezleye ve alerjiye karşı amansız bir savaş vermeye devam ediyor elbette... Google ve Johnson & Johnson gibi şirketlerin araştırmalarına öncülük ettiği akıllı kontakt lenslerin hayatımıza girmesinin an meselesi olduğu müjdesini verelim. Bu lensler piyasaya sürüldüğünde, havada uçuşan polen gibi alerjenleri algılama ve sizi uyarma fonksiyonu görecekler.

Antihistaminler de, saman nezlesi ve alerji ile mücadele ederken son derece etkili olabilir. Eğer alerji düşmanı antihistaminler de başarısız olursa, piyasadaki en iyi reçeteli ilaçlar konusundaki önerilerini almak için doktorunuz ile görüşmenizin zamanı gelmiş olabilir!

En Çok Okunanlar