Generali Sigorta A.Ş

Uzaktan çalışmanın birbirine karşıt iki farklı boyutu vardır: Daha özgür olursunuz ama etrafınızda sizi yargılayacak kimse olmadığından işi ihmal etme eğiliminde olabilirsiniz. Ancak uzaktan çalışma yöntemi doğru uygulandığında, bir yandan daha kısa sürelerle çalışmanıza imkan tanırken, öte yandan da üretkenliğinizi artırmanızı sağlayacak bir fırsat haline dönüşebilir.

Kulağa, gerçek olamayacak kadar mükemmel mi geliyor? Aşağıda saydığımız noktalara dikkat ederseniz, bunun hiç de imkansız olmadığını göreceksiniz:

İşe gidin!

Uzaktan çalışmanın, yatağınızda kalabileceğiniz ve pijamalarınızla çalışabileceğiniz anlamına geldiğini mi düşünüyorsunuz? Eğer üretken bir gün geçirmek istiyorsanız, hayır!

İş mantığına uygun giysiler giymek ve çalışmak için home office ya da kafe gibi belirli bir yere gitmek, “iş moduna” girmenizi ve üretken bir gün geçirmek için hazır olmanızı sağlar.

Önce yaratın, sonra analiz edin

Enerji seviyeniz düşmeye başlamadan önce, sabah saatlerinde zirve yapan odaklanma becerinizden en iyi biçimde faydalanmak adına çalışmaya, en dikkat isteyen ve en yaratıcı işinizle başlayın. Bu tür işlerden birkaçını tamamladıktan sonra, daha az dikkat isteyen idari görevlerinize geçin.

Odaklanın 

Aynı anda birden fazla işi yapmak iddiası, sadece bir efsaneden ibarettir. Size aynı anda birden fazla işi yapmak gibi görünen şey, yalnızca tekil işler arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmaktır ve üretkenliği öldüren bilişsel bir bedeli vardır. Bu yüzden bir seferde bir işe odaklanın. E-postalara bakmak, üretkenliği öldüren en büyük hatalardan birisidir; bu yüzden ne yapın edin, e-postalarınızı kontrol etme sıklığınızı sınırlandırın. Örneğin; öğle yemeğinde (yoğun çalışma sürecini tamamladıktan sonra) bir defa ve öğleden sonra da yine bir defa dijital posta kutunuzu kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Beklentileri doğru biçimde yönetmek ve acil durumları gözden kaçırma ihtimalinin önüne geçmek için, e-postanıza bakamadığınızı başkalarına bildirmek için bir otomatik yanıt ayarlayın. Otomatik yanıtlara telefonun numaranızı eklemeniz, gerekli hallerde başkalarının size ulaşabilmesini sağlar. Sosyal medyadan ve diğer dijital dikkat dağıtıcıl platformardan kaçının. Eğer bu konuda kendinize güvenmiyorsanız, cazip siteleri ve uygulamaları geçici olarak engellemek amacıyla Freedom gibi bir uygulama kullanın.

Çalışmayı bırakın

Üretkenliği ve kaliteyi maksimuma çıkarmak için, gücünüzü kuvvetinizi toplamanız önemlidir. Bu yüzden, bir sonraki gün enerjinizi yeniden kazandığınızda en iyi performansı sergileyebilmek için günlük çalışmayı bırakacağınız bir saat belirleyin, buna bağlı kalın veo süre zarfında işle ilgili her şeyden uzak durun.

En Çok Okunanlar