Generali Sigorta A.Ş

İşe gidiş-geliş ihtiyacı olmadan, tüm gün evden çalışmak, genellikle rüya gibi bir senaryodur. Ancak birçok insanın keşfetmekte olduğu gibi, uzaktan çalışma, alışkın olmayanlara zor gelebilir; özellikle de uzaktan çalışma uygulamalarına hakim değilseniz! Stresin artış gösterdiği, bir rutine bağlı kalmanın ve odaklanmanın her zamankinden zor gelebileceği dönemlerde, evde çalışma deneyiminizi rahatlatacak her şey önemlidir. En iyi video konferans platformlarından dikkat dağılmasını sınırlandıran uygulamalara ve zihninizi dengeli ve sakin tutmaya yardımcı olan teknolojilere kadar, işte günümüzde faydalanabileceğiniz uygulamalar.

Ekibinizle iletişimde kalma

Evden çalışmanın zorlu yanlarından biri, iş arkadaşlarınız ve yöneticiniz ile ofis deneyimine yakın bir iletişim kurmanın yöntemlerini bulmaktır. Bu noktada, Zoom, Google Hangouts, Whereby ve Skype gibi video konferans uygulamaları devreye girerek, canlı toplantılar sırasında ve ekibi kontrol ederken aynı odadaymış gibi hissetmenize yardımcı olur. Hızlı görüşmeler için kullanabileceğiniz Slack, hızlı ve direkt iletişimi teşvik eden ve çeşitli görev ve projeler için birden fazla farklı kanal oluşturmanıza imkan veren, harika bir e-posta alternatifidir.

Proje yönetimi

Ofisinizdeki gibi bir beyaz tahtanız yok mu? Sorun değil! Trello ve Sketchboard gibi sanal planlama uygulamaları ile işleri ve yaklaşan projeleri yakından takip edin ve işbirliği yapmanız gerekirse Slack ile ekranınızı paylaşın. Google Takvimlerinizi eşlemeniz herkesin teslim tarihlerinden haberdar olmasını sağlar, Google Drive ve Dropbox gibi bulut depolama uygulamalarının kullanılması ise herkesin aynı dosyalara güvenli bir şekilde erişebilmesini sağlar.

Üretkenliği koruma

Evde dikkatinizi dağıtabilecek çok fazla unsur varken, uzaktan çalışma araçlarınızın üretkenliği korumaya yardımcı olan birkaç harika uygulamayı içermesi şarttır. Görevlerinizi Todoist ile yönetin, çalışma sürelerinizi Toggle ile tutun ve Facebook gibi dikkat dağıtıcıları Serene veya Self Control ile sınırlandırın. Ortam sesliyken daha kolay odaklanabilenler arasındaysanız, Noisli, Rainy Mood veya Brain.fm gibi bir uygulama yaptığınız işe odaklanmanıza yardımcı olabilir. Diğer yandan, çalışmaya çalışırken ilgi çekici makaleler veya haberler dikkatinizi dağıtıyorsa, bunları Pocket’a kaydedin ve daha sonra okuyun.

Kendinize bakın

Evden çalışmanın birçok faydası olmasına rağmen, mesai saatleri dışında işi bırakmayı zorlaştırabilir, özellikle de ofis olarak kullanabileceğiniz ayrı bir odanız yoksa! Bu yüzden, evden çalışma süreleri uzarken ruh sağlığınıza ve fiziksel egzersizlere öncelik vermeniz ekstra önemlidir; bu, işe tazelenmiş olarak dönmenize de yardımcı olacaktır. Düzenli molalar verin ve öğle molasında veya eskiden işe gidip geldiğiniz zamanlarda, çok sayıda antrenman rutini barındıran Fiit, Sweat veya Melissa Wood Health ve meditasyon için Headspace gibi uygulamalar kullanarak evde antrenman veya meditasyon yapın. Ayrıca, Generali Sigorta Instagram hesabımızda IGTV'de sizin için hazırladığımız antreman önerilerini takip edebilirsiniz.

 

 

En Çok Okunanlar