Generali Sigorta A.Ş

Trafik kazaları bilerek veya isteyerek yapılmaz. Çoğu bir anlık dikkatsizlikten kaynaklanır. Çoğu zaman usta şoför olmak bile fayda etmez, diğer sürücülerin küçük ihmalleri sizi etkileyebilir, kazaya sebebiyet olabilir. Emniyet kemerlerini takmayı ihmal etmez. Kısa mesafede gitse, kemerlerini takar ve aracındaki diğer insanları da kemerlerini takmaları için uyarır. Yayalara yol verir. Yayaların öncelikli olduğunu bilir, onlara saygı duyar ve trafiği riske sokmayacak şekilde yol verir. İyi bir sürücü, kendisinin de bir yaya olduğunu bilir. Aynalarını kontrol eder. Sadece sağa veya sola dönüşlerde değil, çoğu zaman aynalarını kontrol eder. Aracına binmeden önce aynalarını denetler ve kendine göre ayarlar.

Sinyal kullanır. Sağa sola dönüşlerde, şerit değiştirirken ve nerede gerekli olursa sinyal verir. Diğer şoförleri gideceği yön konusunda bilgilendirir. Trafik işaretlerini iyi okur ve uygular. Usta bir şoför, trafik ikazlarının ne anlama geldiğini bilir ve uygular. Telefona değil yola hakim olur. İyi bir sürücü araç kullanırken cep telefonuyla oynamaz, gereksiz şeylerle ilgilenmez. Aracı ve yol ile ilgilenir.

Hız limitlerine uyar. İyi bir sürücü yavaş gitmesi gereken yerde yavaş, hızlı gitmesi gereken yerde ise yeterince hızlı gider. Gerekirse sollar ama “sağlamaz”. İyi bir sürücü sollama yapılmaması gereken yerde sollama yapmaz, araçları sağından geçmez ve diğer insanların hayatını tehlikeye sokmaz. Aracına hakimdir. Bir futbolcunun topu sürdüğü gibi sürer arabasını, o nasıl topa hakimse, sürücü de araca hakimdir.

Takip mesafesini zihninden ölçer. İyi bir sürücü aynı zamanda iyi bir sayısalcıdır. Hayali takip mesafesini çizer ve ona göre hareket eder. Çalıştırmadan önce kontrol eder. Yola çıkmadan önce aracını kontrol eder, motor yağına, antifrizine vs. bakar. Eksiklerini tamamlar ve yoluna bakar.

Viraj alışı ve dönüşleri ustacadır. Sola açık, sağa kapalı dönmesi gerektiğini bilir. Viraja girmeden önce yavaşlar, virajda hafifçe gaza dokunur ve arabanın yola hakim dönmesini sağlar. Yola Kasko sigortasız çıkmaması gerektiğini bilir. Özellikle yaz aylarında trafiğin yoğun olduğunu ve kaza oranlarının arttığını bilir. Tatilini mahvetmez, sigortasını yaptırır ve yola çıkarken kafası rahat olur.

Kasko Sigortası

En Çok Okunanlar