Generali Sigorta A.Ş

Günlük hayatta kullandığımız ürünlerden geri dönüşüm imkanı olanlarla, yepyeni tasarımlar ortaya çıkartmak mümkündür. Evdeki eşyaları değerlendirerek yapılacak tasarım ürünlerle, para harcamadan yeni eşyalar elde edilebilir. Uzun süre giyilen bir gömleğin yıpranan kısımlarının üzerine, kumaşlarla veya güpürlerle yeni süslemeler yapılarak, eski gömlek yeni bir gömleğe dönüştürülebilir. Kağıt havlu ve tuvalet kağıdı gibi çok kullanılan ev ihtiyaçlarının rulolarından, çocukların seveceği oyuncaklar yapmak oldukça eğlenceli bir fikirdir. Tuvalet kağıdı rulolarını sulu boya veya akrilik boyalarla renklendirerek, yan yana getirip yapıştırdığınızda, boya kalemlerini çeşitlerine göre sıralayabileceğiniz kalemlikler elde edebilirsiniz. Tuvalet kağıdı rulolarının kenarları kıvrılıp, renkli kağıtlarla kaplandığında, minik hediye paketleri haline dönüşür. Böylece rulolar bir kez daha kullanılmış olur.

Geri Dönüşüm Fikir Önerileri

Doğada çözünüp kaybolması çok uzun yılları alan plastik malzemelerden, kolay geri dönüşüm fikirleri üreterek onları yeniden kullanmak herkesi memnun eder. Plastik kutular içinde satılan temizlik malzemelerini tükettikten sonra, ambalajlarından yeni ev eşyaları tasarlayabilirsiniz. Büyük plastik kutuları orta kısımlarından maket bıçağıyla dekoratif bir şekilde kesin. İsteğe göre renklendirebileceğiniz kutuları, farklı malzemelerle de süsledikten sonra, içine kitaplarınızı belli bir düzenle sıralayabilirsiniz.İçtiğiniz maden suyu şişeleri, camdan yapılmış olduklarından dolayı, geri dönüşümlü malzemeler arasındadır. Akrilik boyalarla, basit bir şekilde boyanabilen şişelerden; mini vazolar, kalemlikler, limonata şişeleri, baharatlıklar, hediyelik ürünler yapılabilir. Kendi tasarımınızı oluşturabileceğiniz şişelerle, evinizi şenlendirebilirsiniz.

Geri Dönüşümlü Malzemeler Nelerdir?

Evde geri dönüşüm fikirlerinde kullanılabilecek geri dönümüşlü malzemeler; kağıt, cam ve plastik içeren ürünlerdir. Kullanıldıktan sonra işi biten ürünleri, tekrar değerlendirerek ona yeni bir ruh kazandırabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle, yeni eşyalar oluşturarak, ev ekonomisine katkıda bulunmak için bu fikirleri mutlaka deneyin. Unutmayın, doğayı korumak elinizde!

Bireysel Sigorta

   

En Çok Okunanlar